„Спаси София” вие на умряло: Спонсорът Стоян Братоев изхвърча с 200 от „Метрополитен“ ЕАД

0 12 961

„Спаси София” в лицето на кмета Васил Терзиев и нежният партиен лидер Борис Бонев вият на умряло, защото техният спонсор – директорът на метрото Стоян Братоев, ще изхвърчи с 200 от благия пост, който сякаш му се полага по наследство.

Както Narod.bg вече съобщи, ръководствата на шест общински дружества ще бъдат сменени до организирането на конкурс. Доклад за това бе приет в икономическата комисия на Столичния общински съвет с гласовете на ГЕРБ, БСП и „Има такъв народ“.

Той предвижда и смяна на несменяемия Стоян Братоев, директор на „Метрополитен“. Кметът Васил Терзиев, който по време на кампанията е отправял похвали към Братоев, коментира на извънреден брифинг тази стъпка веднага след гласуването в комисията. Той не скри, че е ядосан.

Реклама

„Изхвърлянето на Стоян Братоев като директор на „Метрополитен“ е атентат срещу софиянци. Аз съм гневен, потресен и ядосан.“ По-рано на заседанието на комисията Ваня Григорова (БСП) също защити Братоев.

Кметът с ДС закваска Васко Ухото има защо да е бесен – лидерът на „Спаси София” Борис Бонев е получавал баснословни суми именно от шефа на „Метрополитен” ЕАД Стоян Братоев. Според информацията Бонев прибирал парите от метрото с договори, които са сключвани на принципа: „Дай и няма да питам…”

Като общински съветник Борис Бонев имал възможност да притисне Стоян Братоев с нелицеприятни въпроси на заседанията на СОС. За да не се случи това, шефът на метрото се „откупвал” с благи договори за „Спаси София”, която съвсем удачно бе наречена „Смучи София“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.