„Никой не може да ме спре”: Делян Пеевски няма да подаде оставка

3 16 285

Лидерът на ДПС Делян Пеевски няма да подаде оставка като председател на партията. Това става ясно от негова позиция, разпространена от пресцентъра на ДПС до медиите. Оставката му бе поискана по-рано тази вечер от почетния председател на движението Ахмед Доган. Той поиска такава да подадат и на още петима от ръководството – зам.-председателите Хамид Хамид, Халил Шерифов, Станислав Анастасов, зам.-шефката на парламентарната група Ертен Анисова и членът на ЦОБ и кмет на Белица Радослав Ревански.

Ето пълната позиция на Делян Пеевски, разпространена от пресцентъра на партията:

Така поднесено нещо, изпратено от група фракционери, буди основателно съмнения за своята автентичност.

Но! Дори и да е така, какво се случва?

Реминисценции от отминали времена, в които “отгоре” с един телефон или един факс са заличавани групи хора, структури и персони.

Това ли е апотеоза на борбата за демокрация, права и законност или авторитарен похват, несъвместим с правовата държава.

Реклама

За съжаление, точно това се превръща в жив пример, на който Европа и демократичният свят ще погледнат най-меко казано с недоумение.

Оценките, които са дадени са несъстоятелни, а настояването за оставки – лишено от каквато и да е форма на изпълнение на Устава на ДПС, за който толкова много се говори тези дни.

И какво!? До какво ще доведе това искане?! В апогея на ДПС, която изведохме до втора политическа сила и рекордните за всички 34 години брой депутати, чия е волята, която иска да прекърши този успех!?

И кой ще понесе отговорността пред тези, които ни гласуваха това доверие и възложиха на нас надеждите за собствения си живот!? Или отново от тях се иска да мълчат и да се подчиняват на върхушката, която ги употребяваше толкова дълго.

Това е неприемливо и невъзможно. И не, аз няма да се откажа и няма да предам хората, които ми дадоха доверието си. Не съм предател! Държа на думата си!

Оттук нататък, пътят е ясен. Продължаваме с екипа ми с изпълнението на ангажиментите си, за Новото начало, в името на по-доброто и по-мъдрото Утре. Ще бъдем с хората и до хората.

PS. Двамата с Ахмед Доган се познаваме прекалено добре и двамата знаем каква е истината. Историята ще покаже, че съм бил прав. Никой не може да спре Новото начало.

3 Коментара
  1. ПРЕВОД В ЕФИР казва

    ГА ПОЧЕТНИЯ ВЪРНЕ МАНГИЗАТА С ЛИХВИТЕ ,МОИМ ПОМИСЛИМ ДАЛИ ДА ПОДАМ ОСТАВКА ИЛИ ДА ЦЕПНЕМ ДПСто

  2. Дедо Пене казва

    Дебелото се оказа голям демократ и непрекъснато говори за моите хора, като че отдавна е сложил феса! Повел е младотурците на заколение начело и Доган няма алтернатива освен да го унищожи, или губи ДПС!!! Никой досега не е успял да му отнеме ДПС но Пеевски е упорит глиган!

  3. Пешо казва

    „Никой не може да ме спре” каза носорога и се затича към пропастта .

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.