Само в Narod.bg: Счетоводител гепи 330 000 лева от братя Домусчиеви

3 14 869

53-годишен мъж от Варна е предаден на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура за това, че в условията на продължавано престъпление и в качеството му на длъжностно лице в голяма корабна компания – счетоводител, присвоил чужда собственост – сумата от 327 331,05 лева. П.М. ще бъде съден за престъпление по чл. 202, ал. 2, т. 1, във връзка с чл. 201, във връзка с чл. 26, ал. 1 от НК, съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна.

Обвиняемият бил назначен на длъжност „счетоводител“ в голяма корабна компания във Варна през 1996 година. В годините на своята работа, той се издигнал и от 2008 година бил определен да отговаря за формиране на фишовете за заплати и други плащания на всички служители на компанията, проверки на ведомости за осигурителни ставки, начисляване на осигуровки и ДОО, изплащане на заплати.

Той ежемесечно координирал работата на счетоводителите по направление изчисление на месечните възнаграждения, като имал администраторски права за работа със счетоводната програма, използвана от дружеството.

Междувременно П.М. развил зависимост към хазартните игри.

Реклама

Дължал пари на различни институции, трудно успявал да връща кредитите си и изпитвал сериозни финансови проблеми. Това довело до идеята да се възползва от служебното си положение и да отклони и присвои средства, собственост на корабната компания, за която работел. Измислил начин, по който това можело да се случи и привел плана си в действие.

За периода май 2022 – февруари 2023 година, чрез преводи по сметките на свои близки, които заблудил, че му правят услуга, или по негови лични банкови сметки, но използвайки фалшиви имена, мъжът присвоил голяма сума пари.

Общо 327 331,05 лева от сметките на корабната компания неправомерно били изпратени по различи начини към банкови сметки на обвиняемия. Схемата била разкрита при проверка, извършена от главния счетоводител на дружеството. След назначена щателна проверка, комисия установила точния размер на нанесената щета и периода, в който е действал планът на П.М.

Предстои делото срещу обвиняемия да бъде насрочено за разглеждане в Районен съд – Варна. Ако бъде признат за виновен той може да получи наказание „лишаване от свобода“ за срок от три до петнадесет години.

АП – Варна не съобщава името на компанията, в която е работил обвиняемият, но според източник на Narod.bg от морската столица става дума за Параходство „Български морски флот“. Дружеството е в портфолиото на „Адванс Пропъртис” ООД, инвестиционния холдинг на братята Кирил и Георги Домусчиеви, в което всеки от тях притежава по 50% от капитала.

3 Коментара
 1. Огнянов казва

  Айде стига, бе! Тия тъпи цървули, Домусчиеви окрадоха държавата, ама за тях българската съдебна система е сляпа.

 2. Олеся Зеленска казва

  Никакво дело или съд за този“поборник за чест-
  Директно да го направят финансов министър

 3. kazakov казва

  Момчета, има лекарство, което ви позволява да удължите младостта. Cлед седмица на приемане: ерекцията е супер, енергията е 2 пъти повече, започна да отслабва и като цяло се чувства млада. Съветвам всички да опитат, защото животът е сам–> https://da.gd/wirex

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.