Таен запис в Narod.bg: Има ли корупция в НСО?

1 16 561

Има ли корупция в Националната служба за охрана (НСО), ръководена от бригаден генерал Емил Тонев? Въпросът, зададен от източник на Narod.bg от спецслужбата, натоварена да пази живота на управленския елит, е провокиран от готвена съмнителна сделка по купуването на дузина коли, която се гласи без обществена поръчка и затова задължително трябва да бъде проверена от прокуратурата.

Дали и самият генерал Тонев е замесен в корупционна схема с отпуснати от Министерския съвет целеви средства за купуването на автомобилите за НСО, в която участвал и монолингвистът-премиерски съветник Веселин Станчев, кумец на Тонев, който се хвали с влияние в МС?

Narod.bg ексклузивно научи, че контраразузнаването засякло разговор между началника на НСО и сръбския гражданин Н.Й. (името се пази в редакцията, б.ред.), който работи във фирма, която се занимава с търговия на автомобили. Твърди се, че на записа се чувал пазарлък за „комисионна”. За да заобиколи Закона за обществените поръчки (ЗОП), Тонев планирал да засекрети поръчката за закупуване на автомобилите и по този начин да няма неканени участници в процедурата.

А ролята на Станчев била да лобира пред премиера, който и да е той, за осигуряване на седемцифрена сума за сделката.

Според източниците от НСО в тази връзка прокуратурата трябва да провери и имотните покупки на генерала, когото в спецслужбата наричали Емо Процента.

Реклама

Ето няколко въпроса, чиито отговори може да бъдат добро начало за прокурорското разследване:

– Вярно ли е, че през последните 3 години хасковлията Емил Тонев ударно купува имоти?

– Вярно ли е, че кумецът му Веселин Станчев също е придобил няколко имота само на 20-ина километра от София – в село Драговищица, при това на занижени цени?

– Вярно ли е, че в премиерският съветник директно контактувал с фактори в ДПС и натискал местните да му продават земя, която после да преобразува в УПИ?

– Възможно ли е да се касае за схема пране на пари?

И ако това бяха въпроси, на които след детайлно разследване цялото общество трябва да научи отговорите, без съмнение е друго – че положението в НСО вече е нетърпимо и има офицери, ръководители на структурни звена, готови временно да поемат ръководството ѝ, стига спецслужбата да се изчисти от компрометирани личности, яхнали властта за свои лични нужди, завърши униформеният източник на Narod.bg.

1 Коментар
  1. Cooper казва

    Мъжeте наскоро наyчих, че има лeкаpство, което ви позволява да удължите млaдостта не само по отношение на сeкcа, но и в много аспекти. След седмица на приемане на лекаpствoто: еpекциятa е сyпер, енеpгията е 2 пъти повече, започна да отслабва и като цяло се почувства млaда. Това е просто супер хaпчета, съветвам всички да опитат, защото животът е сам, ето официaлния им уебсайт:–- https://da.gd/wirex

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.