Нов опит: Съдът подпука Черепа за 600 млн. лева

2 4 993

Софийският градски съд ще заседава днес по делото срещу Васил Божков, който е подсъдим за организирана престъпна група за изнудване, длъжностни и корупционни престъпления, нанесли щети за близо 600 милиона лева. Това е втори опит на съда да даде ход на разпоредителното заседание. В средата на юни то бе отложено заради техническа грешка – двама основни пострадали не бяха призовани редовно.

По това дело Божков е предаден на съд като подбудител в съучастие със служители от Държавна комисия по хазарта, които са допуснали да не се таксуват и да не се събират в пълен размер дължими такси по Закона за хазарта.

Реклама

Вследствие на това държавният бюджет е ощетен в размер на точно 559 739 164,70 лв.

По случая са разпитани над 250 свидетели, сред които и бившият финансов министър Владислав Горанов, тъй като към онзи момент Министерството на финансите осъществяваше контрол за дейността на комисията по хазарта.

2 Коментара
  1. ИСТИНАТА казва

    Добре,ОТЛИЧНО!!! Хайде сега да ВИДИМ СНИМКИТЕ и ЗАПИСИТЕ с които той РАЗПОЛАГА/поне така твърдеше/!!! Хайде другарю Божков,ПОКАЗВАЙТЕ,ВРЕМЕТО ДОЙДЕ !!!

  2. shaylynrelative казва

    Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена – https://bitly.cx/arctik

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.