Трус в Narod.bg: Арестуват Румен Вълка?!

2 25 537

Том бизнесменът с политически чадър Румен Гайтански – Вълка се чака да бъде арестуван във всеки един момент, разкри ексклузивно пред Narod.bg високопоставен източник от МВР.

Олигархът, който от десетилетия се ползва с политическа протекция, за да върти схемите си за милиарди, ще бъде подложен на жестока проверка за всички сделки, които е фирмите му са сключили пред последните поне 10 години.

Пълен одит ще захапе имотите на Вълка, както и заемите за десетки милиони от Българската банка за развитие (ББР). Единственият държавен трезор е един от най-сериозните донори в бизнеса на Румен Вълка, като парите обикновено текат в една посока – от банката към сметките на олигарха.

Всичко това вече е в миналото, въпрос на време е Румен Гайтански да бъде арестуван като назидание за всички лапачи около политиците, коментира униформеният източник на Narod.bg. Знае се, че „жегата“ сериозно изплашила Вълка, който вече се готвел за „качулки“ по тъмни доби.

Реклама

Само преди дни стана ясно, че държавната ББР е готова да подпечата загубата от една от най-големите си и скандални експозиции, наследени от епохата, когато тя беше управлявана от Стоян Мавродиев.

Иде реч за отпуснатите през 2019 г. 150 млн. лв. на прясно създадената фирма „Роудуей кънстракшън“, които бяха използвани тя да придобие малката строителна компания от момчилградското село Груево „Пътстройинженеринг“.

Продавач беше компанията на Вълка „Био майнинг“ (по-късно станала популярна покрай злополучния строеж на горски сарай в ДЛС „Искър“), а при купувача също имаше косвени връзки към него.

Така че реално с кредита от ББР беше финансирана вътрешногрупово прехвърляне без реална смяна на контрола, а парите потеглиха лично към Гайтански.

Новият момент е, пет години по-късно, че заради необслужвания заем банката прави опити да продаде заложените в нейна полза 99.6% от „Пътстройинженеринг“. Цената обаче е далеч по-скромна – 8.9 млн. лв., или едва 6% от отпуснатата сума (без да се брои и че вероятно експозицията е набъбнала с натрупани лихви), но дори и при нея липсва интерес.

2 Коментара
  1. многознайко казва

    А сладурите отпуснали кредитчето без почти никаква гаранцийка???

  2. Mr.Yuta казва

    Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена:–- https://use.my/arctik

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.