Само в Narod.bg: Ето я оставката на брокера от „Уолстрийт” Никанор, изтипосал Цветан Василев (ДОКУМЕНТ + СНИМКИ)

1 14 629

Никанор, който в миналото си е бил брокер на „Уолстрийт”, написа оставката си до новия патриарх Даниил, защото на бил съгласен с него по два основни проблема, показва документът, с който единствено Narod.bg разполага.

Какво са аргументите на дедо поп, може да прочетете и сами.

По-интересното е, че същият благопристоен Никанор допусна през 2012 година в манастира, в който служи 0 Гигинския, да бъде изографисан Цветан Василев заедно със съпругата си Антоанета като основен ктитор и първи епитроп на гигинската света обител.

Реклама

Фотоси, публикувани в социалните мрежи тогава, предизвикаха вълна от коментари на възмущение за стремежа на новобогатши и олигарси да търсят индулгенции чрез щедри дарения към Църквата, да получават архонтски титли и да бъдат увековечавани като ктитори.

Според справка на даренията, качена на сайта на църковния храм, Цветан Василев безвъзмездно е предоставил 532 920 лева за ремонт и разширяване на религиозния комплекс от 2009 г.

В кратката историческа справка в сайта на светата обител Цветан Василев е определен като „благоприветливия и благочестив български банкер“, за когото Никанор Мишков твърди, че е „светотатство е да се критикува този човек! Никъде не съм видял той да е отхапал от общото, за да привлече към частното“.

1 Коментар
  1. Сензор казва

    Иван Бакалов публикува оставката преди вас: https://e-vestnik.bg/imgs/bulgaria/Nikanor_ostavka.jpg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.