11 г. след отвличането: Дъщерята на Брендо продава диаманти и ултра скъпи часовници

0 14 683

Търговия, но само с легални стоки, започва Лара, малката дъщеря на Кокаиновия крал Евелин Банев – Брендо. Това е порасналото дете, което бе отвлечено от неизвестни и до днес похитители през 2013 г., връща лентата „Уикенд”.

Вместо поредния бутик за маркови дрехи или козметика, каквото е обичайно за повечето богаташки деца, 22-годишната Лара се е насочила към истинския лукс. Намеренията й са да търгува с диаманти и ултраскъпи швейцарски часовници.

За да може всичко да е изрядно, мафиотската наследничка дори си е регистрирала и собствена фирма с многозначителното име „Диаманти и Карати”. Нейното седалище е в столичния хотел „Рила”, чиито собственик, макар и чрез подставени лица, е татко Бендо, а капитала впечатляващите 100 000 лева.

Може би е случайно съвпадение, но щерката на Брендо основава фирмата само десет дни преди баща й изненадващо да цъфне у нас, за да се предаде на властите. Или пък не толкова. Наши източници твърдят, че Лара взема решение да подхване търговия с диаманти и часовници след разговор с мама и татко.

Според запознати Банев си идва България още преди 2 години. Покрай подготовката за своето влизане в затвора той се е погрижил и за финансовото благополучие на своите близки. Банковите сметки на Лара са надлежно захранени и тя няма проблем да внесе 100-те хиляди лева учредителен капитал на новата си фирма „Диаманти и Карати”.

Макар сумата да е наистина сериозна за девойка, която никога не е работила, истинското изваждане тепърва предстои. За зареждане на стока трябват още няколко милиона евро. Е, Лара поне ще може да спести от наеми. Близки до семейството разказват, че бутикът ще е в някой от семейните хотели. Откриването трябва да се случи до няколко седмици. 

Партито за прерязване на лентата ще е и първата публична поява на Лара Банева, след мистерията с нейното похищение. Малката дъщеря на мафиота бе отвлечена през 2013 г. пред дома си на столичната ул. „А. С. Пушкин”, докато Брендо изчакваше в италиански арест развръзката по делото Кокаинови крале. След месец и половина в плен, 10-годишната тогава Лара бе оставена пред столичното 6-то РПУ, а похитителите и до днес не са разкрити. Не стана известно и дали за нея е искан и платен откуп и в какъв размер.

Реклама

Според журналисти и изследовател на мафията Роберто Савиано, Лара е била отвлечена от „колеги” на татко й, за да го принудят да мълчи с кои подземни босове в Италия си е партнирал при трафика на стотици тонове кокаин. Помощ при похищението оказват и влиятелни фигури от българските служби за сигурност. Публична тайна е, че родни спецченгета от десетилетия закрилят наркоканалите на Евелин Банев, чийто маршрут включва и наши пристанища, обясняват запознати.

След като бе освободена, Лара и кака ѝ Александра Банева моментално заминават за чужбина. Двете деца на Брендо успешно завършват елитни университети в САЩ и Англия. Твърди се, че Лара и до днес не е успяла да преодолее напълно травмата от похищението. Едва преди 3 години младото момиче събра смелост да застане пред обектива като рекламно лице на модната колекция на своя приятелка.

Всъщност дъщерята на Брендо не открива топлата вода. С новия си бутик за диаманти и скъпи часовници тя само продължава семейния бизнес, припомнят хора от подземния свят. Семейство Баневи още преди двайсетина години отваря верига бутици за луксозни часовници и бижута. Като лице на бизнеса е нает известен наш експерт.

Господинът бързо влиза в ролята на рекламно лице и организира няколко лъскави партита за представяне на стоката. На едно от тях е показан и ултралуксозният часовник CVSTOS RNT-S с базова цена 480 000 лева. Търговията върви от името на фирма „Гранд Компликасион”, която е собственост на панамската офшорка „Маунтфилд пропъртис С.А.”.

От документи, изтекли при скандала „Досиета Панама”, става ясно, че собственик на офшорката е уж бившата съпруга на Брендо – Моника Добринова. Именно тя взема решение да създаде българската фирма зад луксозните бутици и я захранва с 3,5 млн. евро. Заради последвалите дела за пране на пари срещу нея и съпруга ѝ бутиците бързо хлопват врати.

По време на делото срещу Брендо в Румъния стана ясно, че часовникарската верига има клон и там. В опит да го оправдаят по обвинението в трафик на 50 кг кокаин, адвокатите му развиват версията, че е порядъчен бизнесмен.

Пред съда в Букурещ са показани документи, че Брендо е собственик и управител на няколко луксозни бутика за бижута и часовници в румънската столица. В тях се продавали единични бройки от най-елитни швейцарски марки.

Цените им варирали от 25 000 евро до над 300 000 евро.  Защитата на мафиота дори представя справки как търговията с ултраскъпите часовници е донесла милиони евро печалба. Оправданията не впечатляват румънските магистрати, който набързо осъждат Банев на 14 години затвор като ръководител на престъпна група за наркотрафик.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.