Машина за простотии: Киро, млъкни! Не говори от трибуната!

0 11 149

Навикът съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков да се излага от парламентарната трибуна дошъл в повече на съветниците и пиарите на формацията, научи „Уикенд”.

От няколко седмици Петков е със забрана да се изказва пламенно от най-високата трибуна в държавата и е получил съвет предимно да си мълчи в парламента. За това разказаха от партията, а насоките дошли след резултатите от парламентарните избори.

Кирил Петков, за който е известно, че страда от дислексия, редовно се изказва неправилно, измисля нови думи в българския език и „ръси глупости” по думите на гневните му пиари. Диана Дамянова – бивш пиар на „Промяната” се опитала да постави контрол над логореята на Петков, докато бил премиер, ала лидерът на ПП витаел в облаците на властта и така и не я послушал.

Реклама

Нейната стратегия опитват в момента да въведат спрямо Петков от екипа на партията, тъй като по думите на пиари и съветници негово пламенно и неволно изказване можело да съсипе и най-малкия шанс формацията отново да се добере до властта.

Поради това Петков получил и съвет да не отговаря на нападките и подмятанията на Бойко Борисов и повече да мълчи в парламента.

От екипа на партията признаха, че вместо Кирил Петков и Асен Василев, за главен фаворит от ораторите на ПП в парламента е посочен бившият премиер Николай Денков. Както вече писахме, възможно е скоро той да стане лидер на ПП и да измести в сянка съоснователите Петков и Василев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.