Зависимост в Narod.bg: Архитект №1 на София Здравко Здравков държан с интимен компромат

3 24 187

Главният архитект на София Здравко Здравков следва желанията и спазва дословно всяка заповед на кмета Васил Терзиев, защото бил държан на къса каишка с интимен компромат.

Това сподели пред Narod.bg източник от Столична община, като в сигнала се обяснява защо въпреки издънките си 51-годишният плевенчанин продължава да е главен архитект.

Компроматът е достатъчно гнусен, става дума за случка, която разрушава библейската догма за любов единствено между Адам и Ева, намекна витиевато информаторът на Narod.bg.

Заради компромата Здравко Здравков е твърдо зад кмета Васил Терзиев, който пък напук на всякаква политическа логика отказва да се раздели с главния архитект, назначен от предишния градоначалник на София, и да постави свой доверен човек на поста.

Добре е да припомним, че главният архитект е с достатъчна оперативна самостоятелност, която му позволява да създава собствени икономически кръгове.

Реклама

Вероятно те са и в основата той все още да заема този пост. Още преди избора му за главен архитект на София плевенчанинът доказал способността си да участва в конструкции на схеми.

Назначението на арх. Здравков на този отговорен пост стартира заедно с впускането му в съдебни дела като управител на обединение от фирми за инвестиционно проектиране и енергийна ефективност, участвали в разпределянето на средства по европейски програми.

Управлявани от него няколко юридически лица в обединение, са част от обвинение на КЗК (Комисия за защита на конкуренцията) в картел, заедно с други фирми, участвали в процеса на саниране в няколко области в България.

КЗК образува преписка № КЗК-114/2016 г. относно тръжни манипулации – енергийна ефективност, а последвалите съдебни дела продължават с години…

Очаквайте продължение в Narod.bg

3 Коментара
 1. Д-р Илко Семерджиев, зъболекар-импресионист казва

  Тази мутра от гр. ЧЕРВЕН БРЯГ доосра София.

 2. до горния коментиращ казва

  Явно е в перманентен кензис.

 3. многознайко казва

  Че то на този пост винаги са били марионетки открай време.Като всички останали постове в държавата.За това -голямата метла и всичко вън.
  Всички „лидери“ и началници в държавата са зависими и компроментирани-кво искате да върви???

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.