Narod.bg научи: Изненада с присъдата на Брендо!

0 11 467

Само ден след като се появи пред вратите на затвора в София, Евелин Банев-Брендо подаде 5-а молба да обединят присъдите му от Италия, Румъния и България, за да ги излежи у нас.

Досега Софийският градски съд отказваше да ги разглежда, защото Брендо го нямаше. Очаква се магистратите да насрочат заседание, на което кокаиновият крал лично да се яви.

В последната си молба Брендо посочва, че е български гражданин и има адрес у нас. Изредил е и номерата на присъдите си. Когато се стигне до дело за обединението на трите присъди, ще бъдат изискани и съдебните актове от Италия и Румъния с удостоверения.

Обикновено се определя най-тежкото от трите наказания, т.е. 20-годишната присъда от Италия. В много случаи обаче присъдата от чужбина се адаптира към българското законодателство.

Реклама

Така, ако тази разпоредба бъде приложена, Брендо може да се размине с 10 до 15 г. затвор, както предвижда Наказателният кодекс у нас. С добро поведение и работа зад решетките може да е навън след петилетка, научи пък Narod.bg.

По предишните молби на Брендо да лежи и трите присъди в България са изпращани запитвания до Румъния и Италия. Съседите са изпратили съдебния акт за Брендо от 2017 г., но Италия – не.

Адвокатката на Банев дори е предложила да се сдобие с присъдата му чрез свои колеги там, но съдът пише в разпореждането, че това няма да е достатъчно, защото ще липсва удостоверението, без което не може да се насрочи съдебно заседание у нас.

Очаква се до месец съдът да разгледа петата молба на Брендо, за да се реши колко години ще лежи в затвора след изненадващия му ход с появата пред затвора с големия сак.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.