Мафия в Narod.bg: Брендо е единственият чужденец с кокаинови плантации във Венецуела за $60 млн.

0 13 165

Изненадващо предалият се вчера на правосъдието мафиотски бос Евелин Банев – Брендо е гангстер от световна величина и това не е тайна за никого. За ВИП мястото му в международната престъпност говори фактът, че е единственият чужденец, комуто е позволено да притежава свои кокаинови плантации в Южна Америка, издаде само пред Narod.bg източник от службите.

Информацията сочи, че Брендо има свои полета с кока във Венецуела, в които са вложени над 60 милиона долара. Данни в тази посока бяха дадени от защитен свидетел на прокуратурата на Ботуша, приел фамилията Антонов, през 2016-а, когато Евелин Банев бе на мушката на властите в Италия.

Според показанията на българското муле на Брендо, дадени пред италианските магистрати при закрити врата, Евелин Банев инвестирал купища пари в плантация в Южна Венецуела съвместно с местен мафиот на име Раул още през 2007 година. Брендо и латино ортакът му разполагали с 20 хектара кокаинови площи, както и с модерна лаборатория, в която технолози извличали кокаина по съвременна технология.

Реклама

Дрогата от Венецуела била внасяна в Европа чрез ветроходни яхти, а основният клиент на организацията бил италианският мафиот и съпроцесник на Банев за трафика на кокаин в Италия Антонио Мелато.

Според източника на Narod.bg, обаче, Брендо е поставен като собственик на плантациите, за да контролира целия работен процес, но действителният притежател на кокаиновите полета бил голям наркокартел.

През септември 2021-а Евелин Банев беше арестуван в Украйна след 5 години издирване с Интерпол по цял свят. Мнозина бяха изненадани, че полицията в Киев го свърза с конопени насаждения в къща, където живял под наем.

От над 20 г. Брендо е сочен за един от големите играчи в международния трафик на най-скъпата дрога – кокаина, от Южна Америка към Европа. Срещу него има много разследвания и три присъди от три различни държави. Затова оранжерията с коноп изненада дори и хората, които го познават.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.