Не е за вярване: Вижте стареца Евелин Банев – Брендо (СНИМКИ + ВИДЕО)

2 20 989

От добре изглеждащия мафиотски босс Евелин Банев – Брендо няма и следа! По-рано тази сутрин Кокаиновия крал се предаде пред Софийския централен затвор, където изненадващо се появи доброволно в компанията на свой адвокат.

От кадрите, разпространени от „Флагман”, е видно, че биг босс, който на 8 октомври ще навърши 60, изглежда необратимо остарял, нашишкавял и побелял от десетилетната игра на котка и мишка с правосъдните системи на половината свят.

Вече е ясно, че напълно съзнателно, с подготвен багаж и документи, по собствена воля Брендо прекрачи прага на Централния затвор в София, за да изтърпи издадена му още през 2018 година присъда от български съд.

През това време Банев бе издирван по цял свят заради произнесени общо три присъди в три държави – Италия (20 години), Румъния (10 години) и България (6 години).

Адвокатката му Силвия Найденова многократно внася молбата му България да склони той да изтърпи трите си наказания у нас кумулативно.

Последното разпореждане на Апелативния съд в София за отказ от образуване на делото за кумулиране на изпълнението е от ноември 2023 година.Тогава съдът прие, че той не е намерен на адреса му в София и няма данни да е в България.

Реклама

Това бе единствената пречка за произнасяне по делото. Днес Брендо изпълни и последното изискване на МВР и Прокуратурата, според които досега нямаше резултат от издирването му.

Банев е единственият ни сънародник, признат по най-високите етажи на подземния бизнес в света. Известен е с контактите си не само в Европа, но и в Южна и Централна Америка. През 2018 година Върховният касационен съд (ВКС) окончателно го призна за виновен в пране на пари от наркотрафик и го наказа с ефективна присъда от 6 години затвор. По това време обаче той бе напуснал пределите на страната.

Само няколко месеца преди това Румъния му наложи за наркотрафик наказание от 10 години, а почти заедно с тях италианците му дадоха 20 години по нашумялото международно дело „Кокаинови крале“.

През 2012 година Брендо бе задържан в България и изпратен на италианците, където престоя няколко месеца в ареста, но впоследствие бе освободен заради висящото му дело в България, по което той чакаше решение повече от 5 години и бе с мярка „подписка“ и забрана да напуска страната.

Както Narod.bg пръв съобщи, през септември 2021 година бе арестуван в къща край Киев, но за кратко, тъй като се оказа, че още от 2015 година той съвсем легално е станал украински гражданин, а Украйна не предава на трети държави свои сънародници.

Най-вероятно с днешна дата Италия и Румъния са се съгласили с официални удостоверения да отговорят на нашата държава, че нямат нищо против сборът от всичките тези години да се изтърпи у нас.

2 Коментара
  1. СТРАХИЛ АНГЕЛОВ казва

    Абслолютно сигурно е, че в официална България няма да се намери нито един отговорен фактор, който да поднесе съболезнования на кримчани за трагедията, която им донесе американската ракета. Напротив, ще мълчат като риби или ще обяснят, че „така им се пада на руснаците“ след като анексират Крим и не желаят да отстъпят Черно море на добрите англосакси! Родината ни се превръща пред очите ни в треторазрядна силно реакционна колония, от която населението ще бъде полунасилствено изгонено и територията и ще се ползва за буферна зона. Това е планът, който стриктно се следва и с реализацията му са натоварени местни компрадори, които за благозвучие са се самонарекли „български политици“. Тези типове никога нищо няма да кажат, което е встрани от спуснатите им директиви – никога! Ще възхваляват всяка низост, всяко престъпление и подлост, стига те да обслужват целите и „идеалите“ на началниците им. Поднасям искрените си съболезнования на почернените семейства в Севастопол! Извършителите на това гнусно престъпление са военнопрестъпници и трябва да получат най-строго наказание за мерзостта, която сътвориха. Не по-малка е и отговорността на всички лицемери, които с мълчанието си оправдават престъпното деяние!

  2. опетков казва

    Естествено че така им се пада. Какво очакват. Да водят война на чужда територия, а те да си живеят като царе и да щракат с пръсти. Повечето руснаци подкрепят тази империалистическа война и заслужават да изпитат „прелестите и“, Макар и нелеп инцидент е добре той да се повтори като ракетата падне точно в Кремъл, макар и джуджето да се крие на друго място.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.