Кметът на София Васил Терзиев заряза жена си заради художничката Михаела Савова (СНИМКИ)

1 10 771

Кметът на София Васил Терзиев е разделен със съпругата си Милена от миналата година. Преди няколко седмици „Уикенд” пръв съобщи, че столичният градоначалник има нова изгора, с която вече живее под един покрив. Заради нея той е разкарал майката на двете си дъщери – Емма и Ива. Терзиев все още пази новата си половинка в тайна и не се показва публично с нея, но името й не е тайна за никого в общината. Тя се казва Михаела Савова.

Още в началото на кметската предизборна кампания се заговори, че Терзиев има сериозни семейни проблеми. Въпреки личните драми обаче, Милена го подкрепи с появата си в името на победата му. С днешна дата обаче двойката е официално разделена и новия кмет на столицата е оставил щерките на грижите на майка им.

Той пък се е настанил в луксозен апартамент с новото си гадже – чаровната Михаела Савова.

Усмихнатата брюнетка е не само красива, но и изключително амбициозна. Според запознати с Терзиев са се срещнали покрай общи работни ангажименти и искрата между тях е пламнала бързо.

Приятелката на кмета е артистична – художничка е, но се занимава и с предприемачество. Преди време попада в класацията „30 под 30” на списание „Форбс” в категория „Бизнес”.

Интересното е, че хора от екипа на списанието работеха по предизборната кампания на Васил Терзиев, така че може да се направи „обосновано предположение, че красавицата дължи попадането на мястото си в класацията на младия мултимилионер.

Михаела е основател на платформата за лидери „Leaders Talk” и организира събития с лектори, които ежеседмично дават причини на младите българи да останат в България. Самата тя е живяла и учила в чужбина, но избира да се върне в родината, защото, както обяснява в свое интервю, тук се чувства на мястото си.

Реклама

„Завършила съм Националната търговско-банкова гимназия. Първият ми досег с предприемачеството е покрай учебно-тренировъчните фирми, които създавахме. Така се озовах за първи път в САЩ през 2010 г., където спечелихме международно състезание и се върнахме с много награди”, разказвала е Савова за себе си. Тя е следвала в Бостън, където е завършила предприемаческа програма. После е изкарала магистратура във Франция.

В началото на кариерата си Михаела започва работа в банка, но не издържа дълго на тази скучна позиция. „Винаги съм предизвиквала себе си – така започнах да се гмуркам, станах капитан на кораб и са научих да карам мотори”, споделяла е още изгората на кмета, която обича животът ѝ да се развива с бързи темпове, защото иначе ѝ доскучава.

Дали и съвместното съжителство с Терзиев ще ѝ омръзне толкова бързо, питат се нейни близки. Освен от предприемачество, хубавицата се интересува още от психология, занимава се с рисуване, организира изложби.

Не е ходила на уроци по рисуване, в това отношение е самоука. Като малка родителите ѝ я насърчават да изследва талантите си, затова интересите ѝ са толкова разнородни. Казва, че създаването на картини за нея е начин за терапия

Най-голямата травма в живота на младата жена е загубата на майка ѝ. Родителката ѝ си отива от този свят преди 6 години. Рисуването много помага на Михаела в тежките моменти, когато се бори със скръбта.

Чаровната брюнетка няма наследници, но обича децата. Не е изключено в бъдеще да реши, че иска да зачене от Терзиев. Със сигурност това няма да се отрази добре на зарязаната му бивша съпруга.

Според запознати разводът с Милена се е проточил по-дълго от очакваното заради дъщерите им, които нямат навършено пълнолетие, но и заради финансите на градоначалника, повечето от които придобити по време на брака му.

Все пак бившата жена на Васил е била добре обезпечена след раздялата им и е получила сериозен пай от богатството му, издават хора от обкръжението им. „Терзиев подходи като истински джентълмен при развода си – остави доста голяма част от авоарите на вече бившата си жена”, разкриват източниците.

1 Коментар
  1. ХАСАН ДВАТА УЯ казва

    сгодна женска ,таа ша пуска в отзадзето

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.