Това е България: Баща отвлече 2-годишната Савина, държавата мълчи (СНИМКИ + ВИДЕО)

2 8 023

Всичко е възможно в територията България, например баща да отвлече 2-годишната си дъщеря, а чиновниците в държавните институции да си ровят в носовете, докато майката я търси.

Представяме ви историята на Зорница Лазарова, майка на почти 2-годишно момиченце, което не е виждала от 23 май. „Тя се казва Савина и е много добро и жизнерадостно момиченце, обича да си играе навън и е свикнала да бъде сред природата“, разказва Зорница.

Потресената майка обясни как е отвлечено детето ѝ. „От година и половина съм разделена с бащата на детето ми – Светослав Георгиев, като причината за раздялата беше домашен тормоз.

След като се разделихме имаше дело по този случай, което е отсъдено в моя полза“, казва Лазарова. „Аз и детето ми се върнахме и заживяваме в родния дом на моята майка в град Китен. В период от година и половина бащата на дъщеря ми я е виждал точно два пъти. През цялото време той не ми помогна с нищо за нейното отглеждане“, уточнява Зорница.

„На 18.05. пристигнахме със Савина в София за поредното дело. На 23.05 излязохме заедно с бащата на детето ми – Светослав Георгиев и неговата майка – Светла Кирилова Георгиева на детска площадка близо до техния дом. Тогава бях подмамена и ми бе отвлечено вниманието за секунди от неговата майка, а Светослав взе детето и изчезна. Повече не ги видях“, споделя Зорница Лазарова.

Реклама

Тя веднага подава сигнал на 112, а от 23 май търси помощ от всички институции – полиция, прокуратура и Агенцията за закрила на детето, но установява, че те са безсилни и имат ограничени правомощия.

„На 11.06. 2024 г. се проведе дело за привременни мерки, отсъдено в моя полза. Дори и след решение на съда Светослав отказва да върне детето. След множество сигнали по всички институции вече съм отчаяна, че не мога отново да прегърна дъщеря си“, казва Зорница Лазарова.

На 12.06. полицията установява, че детето е заведено някъде от бабата. Бащата Светослав Георгиев се заключил в апартамента си и не отваря на никого. Пуснал е служители от криминална полиция, като пред тях е звъннал на видео да видят, че детето е с майка му. Светослав Георгиев казва, че детето е с баба си Светла Кирилова Георгиева в град Елена.

„И Светослав и майка му отказват да върнат Савина при мен, както и да спазят съдебното решение. Обръщам се към българското общество! Моля, помогнете ми отново да прегърна детенцето си“, апелира Зорница.

Детето е обявено за издирване. Полицията работи по случая…

Източник: skandal.bg, crimesbg.com

ВИДЕОТО НА ЛИНКА

https://www.facebook.com/100001700486830/videos/pcb.7925442674189003/443994008399343

2 Коментара
  1. адвокат казва

    Чисто професионално ще кажа,че за десетки години адвокатски стаж,че нагледах на отвратително женско поведение.Жената вече си въобразява,че тя е единствения родител,че бащата е някакъв страничен човек,че тя има не 100%,а 1000% права над детето.Същевременно такива „майки“ ,след развода единствено се интересуват с колко нови мъже да установяват връзки,да „захвърлят“ детето на родителите си,и да го дават „хард“-живота ги искал.А,бащата да реве и страда,че не може да си види детето.Обезумяли женски мозъци-това са такива майки.Но са специалистки по виене и плачене театрално,за да печелят внимание.Закона следва да се промени,и детето да бъде поравно при бащата и майката.Чисто професионално ми се гади от женското поведение.

  2. innovative казва

    Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:–- https://shorter.me/keto

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.