Край на мълчанието! Политици с ментални травми рушат България

1 13 405

Ще има воля за сформиране на кабинет, но не на ярка партийно-коалиционна основа, а нещо като служебно-отговорно правителство. Ще се търси да се избегне вдигане на напрежението, въпреки, че опозицията от страна на ПП-ДБ е буквално размазана.

Така сложи край на мълчанието в интервю за БГНЕС журналистът Калина Андролова, бивша любовница на рекордьора по преференции – колегата от БНР Петър Волгин.

И още:

Партиите нямат сили за още едни избори веднага, ще загубят още повече гласове, да не говорим, че следващият път Радев ще опита да участва със свое прокси и така ще отлее избиратели от всички партии.

Затова партиите имат интерес за известно време да има спокойствие, да си закърпят раните, да обмислят стратегия, да видят козовете, които държат и пр. След като се произнесе и Конституционният съд, възможно е в този парламент да се поправят някои недоразумения от промените в Конституцията.

Трябва нов премиер, безспорно доказала се, дейна и въздействаща личност, срещу която трудно могат да се вдигат възражения. Самият премиер трябва да може да създаде спокойствие, да овладее нестабилността.

За съжаление нямам надежда, че нещата ще се развият интелигентно. Виждаме, че интелигентността стриктно се избягва. Предпочитат се индивиди, които само маскират анархията и грабежите, без да се справят с тях.

Реклама

Индивиди, които са контролируеми и на разпореждане. Ще се радвам, ако ГЕРБ опровергаят думите ми, съставяйки умен и отговорен кабинет. Но през последните няколко години по върховете се движеха само хора с ментални травми, включително и в служебните кабинети на Радев. Резултатът от това е разрушаване на държавността. 

Според нея приоритет на властта трябва да е оздравяване на държавността. Това изисква махане на куклите-министри и поставяне на смели и умни хора за движение нагоре; Скептична съм, че това ще се случи.

Стабилизиране на целия сектор „Сигурност“, включително службите и предпазването им от некомпетентни политически вмешателства; Този сектор се нуждае от осигуряване на спокойствие, доверие и интелигентен ресурс!

Извеждане на страната от икономическата криза. Борисов знае как, защото ГЕРБ спазваше изключителна финансова дисциплина. Но, за съжаление, подобни намерения изискват продължителна политическа стабилност, каквато не се очертава.

Установяване на междупартиен мир поне за кратко. Критичност, да! Но не и разрушителни цветни революции-войни. Защото, за да може една власт да прилага управленски решения за развитие и оздравяване, трябва да разполага с възпитана опозиция, а не с враг, който е решил да събори парламента.

Войната вътре в българската политика трябва да приключи недоразвития си и невъзпитан период в името на бавното вдигане на страната ни нагоре. Но тук завършвам с един риторичен въпрос: Българският политически елит способен ли е на велики, стратегически обмислени и умни дела в името на България?! Отговорът си го знаете.

Заглавието е на Narod.bg

1 Коментар
  1. Бубо казва

    Калинчеее… Апе ли те щъркиля?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.