КОШМАР: 2000 митничари остават на улицата

1 11 365

Сливането между Националната агенция по приходите и Агенция „Митници” върви по план и се работи това да се случи от 1-ви януари 2025 г., въпреки все още нерешените законови промени. Това заяви във Велико Търново изпълнителният директор на НАП Румен Спецов.

Експерт коментира пред Narod.bg, че при такова изкуствено сливане ще има неминуеми съкращения на хора с доказани качества, опит и принос в работата на НАП и митниците. Според него поне 2000 митнически служители ще отидат на улицата. Както Сцепов подчерта – датата е 1 януари 2025-а, т.е., след 6 месеца.

Шефът на НАП провежда закрити срещи с данъчните и митничарите за предстоящото сливане на двете агенции. За Велико Търново все още не е решено къде да бъде управлението на мега ведомството – дали в Русе, където са митниците, или във Велико Търново, където е данъчната централа за областите от Велико Търново до Видин.

Процесите по сливането вървят по план, но има още неизяснени моменти, коментира по БНР Спецов: „Най-големите проблеми са до промените в нормативните актове, под каква форма, под каква юрисдикция, по какъв начин трябва да се работи, кои точно закони трябва да бъдат променени“.

Реклама

НАП няма притеснения за изпълнението на консолидирания план за данъчните приходи за държавния бюджет, посочи Румен Спецов и отчете, че добри резултати дава последната мярката за събираемостта на данъчните задължения през нотариусите:

„Изповядването на сделки, които трябва да се случат при погасяване на всички задължения на всяка една от страните, дойдоха допълнителни приходи, които почти всеки ден са по 2 милиона лева“.

За увеличения брой на милионерите в България след приключване на данъчната кампания Спецов коментира:

„Това е много добре от наша гледна точка, защото показва стабилна икономическа среда“.

1 Коментар
  1. Linmo казва

    Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена:–- https://use.my/arctik

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.