Резултатът от вота: ГЕРБ – 72 депутати, по 42 за „Възраждане”, ДПС и брокерите ПП-ДБ

4 12 409

Два дни преди изборите петдесетият български парламент е (почти) ясен, коментира за “Труд news” математикът проф. Михаил Константинов. Също толкова ясна според него е групата български евродепутати.

Според проф. Константинов за Народното събрание има два варианта – първият е с шест, а вторият със седем формации.

В първия вариант това са ГЕРБ-СДС със 72-ма депутати, ПП-ДБ, ДПС и “Възраждане” – с по 42-ма, БСП – 26, и ИТН – 16. Тук управляващата коалиция ще бъде ГЕРБ-СДС, ДПС и ИТН със 130 депутати, прогнозира проф. Константинов.

Реклама

Във втория вариант освен тези шест формации влиза и една от по-малките коалиции “Синя България” или “Солидарна България”. В този случай ГЕРБ ще имат 70 депутати, ППДБ, ДПС и “Възраждане” с по 40, БСП 25, ИТН с 15 и по-малката формация с 10. Управляващата коалиция ще е ГЕРБ-СДС, ДПС и ИТН със 125 депутати, или ГЕРБ-СДС, ДПС, ИТН и по-малката формация със 135 депутати.

В Европейския парламент ще вкарат евродепутати или пет формации ГЕРБ-СДС 6, ППДБ, ДПС и “Възраждане” по 3 и БСП 2, или шест формации ГЕРБ-СДС 5, ППДБ, ДПС и “Възраждане” по 3, БСП – 2 и ИТН – 1.

Данните от последните социологически изследвания сочат, че първа политическа сила отново ще бъде коалицията ГЕРБ-СДС с между 28,6% и 24,7%.

Битката за второто място остава ожесточена, като за него се борят три политически сили – брокерите ПП-ДБ, „Възраждане” и Движението за права и свободи. След тях се нареждат БСП и “Има такъв народ”. Шанс да прескочат бариерата от 4% имат “Солидарна България” и “Синя България”.

4 Коментара
 1. ramina казва

  Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:–- https://shorter.me/keto

 2. ПП казва

  мераци….

 3. ИСТИНАТА казва

  Другарю Борисов, искам да стана БАНДИТ! КЪДЕ бе, МОЕТО МОМЧЕ, в частния или държавен сектор?

 4. Linmo казва

  Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена:–- https://use.my/arctik

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.