Стъкмистика: Три партии се борят за второто място

3 4 417

ГЕРБ-СДС с 25,1% подкрепа на вота за национален и европейски парламент на 9 юни. Дистанцията с останалите политически играчи е значима – около 10 пункта.

Това сочат данните от последната стъкмистика на „Алфа рисърч“. Изследването е проведено в периода от 1 до 4 юни сред 1000 пълнолетни граждани и е реализирано със собствени средства. Информацията е събрана чрез пряко стандартизирано интервю с таблети по домовете на анкетираните лица.

„В момента не можем да поставяме под съмнение кой ще спечели изборите или ще има най-висока подкрепа“, коментира в предаването „Денят започва“ по БНТ социологът от „Алфа рисърч“ Павел Вълчев.

„Продължаваме промяната – Демократична България“ се нареждат на второ място с 15,4%.

„Тук има една ерозия в подкрепата, която само в рамките на предизборната кампания за последния месец е от около 2 пункта“, обясни той.

Реклама

Според социологът един от големите въпроси на тези избори ще е подредбата на втория, третия и четвъртия политически играч. „Възраждане“ са трети с 15,2%

„Това е един от малкото политически играчи, които бележат такъв ръст, печелейки от свои опоненти. При тях има и риск да загубят от по-новите“, каза Вълчев.

ДПС е на четвърто място с 14,8%. Към тях не се вижда разширяване на подкрепата. БСП губят от сходни формации и са на пето място с 8,1%. ИТН бележат ръст в кампанията с 6,2%.

Под чертата към момента остават „Синя България“ и „Солидарна България“. Около 3% са избрали, че не подкрепят никого. 9,5% са избрали, че ще подкрепят други партии. Това е изключително висок ръст.

„Отчитаме засилен интерес към изборите“, каза още социологът.

За национален парламент се очаква да гласуват 42%, а за европейски парламент – 39,5%.

3 Коментара
 1. ИСТИНАТА казва

  Добре,ШАЙКАТА ОПГ „герб“ „печели“ !!!???? Хайде сега да ВИДИМ и ЧУЕМ ,КОЛКО ПРОЦЕНТА от БЪЛГАРИТЕ ИСКАТ ИСТИНАТА за: КТБ,НОЩНОТО ШКАФЧЕ,“ИЗЧЕЗНАЛАТА“ ПЪТНАТА КАРТА,Мата Хари,гласът от ЗАПИСИТЕ,“БарселонаГЕЙТ-ИстамбулГЕЙТ“,ПАРИТЕ от ХАЗАРТА,“ДЖУДЖЕТАТА“,“Белене“,“Лукойл“,“Росенец“,“Камчия“,Капитан Андреево,ПАНАИРА,“МАГНИТСКИ“,“НОТАРИУСА“,“Сребреница“,……………………………………………,за МИЛИОНИТЕ,МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ и ПРОДЪЛЖАВАЩИ да се КРАДЪТ от ШАЙКАТА ОПГ „герб“ и ЯТАЦИ ???? КОЛКО ПРОЦЕНТА ИСКАТ ИСТИНАТА „народ.бг“ ???? КОЛКО !!! СТИСКА ли Ви да КАЖЕТЕ ????

 2. !!! казва

  Е,как така,само „дпс-тата“ са ТРИ: „дпс-МАГНИТСКИ“,“дпс-Чакъров“и „Н-дпс“?????????????????????

 3. Стига вече ала-бала от американското посолство в София казва

  ЕТО ГИ ИСТИНСКИТЕ ЦИФРИ БЕЗ ДА СА БАРНАТИ-ТУК-ТАМ ОТ КОЗЯШКИТЕ ЦРУШНИЦИ:

  ОПГ ГЕРБ: 16,1%
  ВЪЗРАЖДАНЕ: 15%
  ДПС: 14,3%
  ПП-ДБ: 8%
  БСП: 7.8%
  ИТН: 5,5%

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.