НОВИНА! „Продължаваме промяната” се разпада

5 19 555

В навечерието на ключовите за страната избори 2 в 1 – за национален и Европарламент, „Продължаваме промяната“, която спечели изборите през 2021 година с лъжи за радикални реформи в държавата, е пред разпад. Междуособици раздират партията на Кирил Петков и Асен Василев, в която са формирани няколко лагера и всеки води задкулисни битки срещу другия.

Основните враждуващи ядра се оформят около Кирил и Асен. Бившият финансов министър от дълго време демонстрира, че иска да се еманципира от доскорошния си партньор. Аналитичният подход на Василев в политиката отдавна е в остро противоречие с екзалтираното и често неадекватно поведение на харвардския му приятел.

Финансистът се дразнел от непремерените изказвания на Петков и най-вече от силната му обвързаност с Лена Бориславова. Асен Василев не спирал да роптае срещу пикантните подробности за връзката на Кирил Петков с амбициозната юристка, чиято експертиза не оценявал особено.

Преди време Лена Бориславова слезе от правителствен самолет, който трябваше да пътува за 24 май до Рим, защото на борда се появиха Асен и канадката Линда, съпругата на Просто Киро.

Съпредседателите на партията имали кръг от фаворити и водели самостоятелна политика, за да ги лансират. Както „Филтър“ писа, Кирил Петков е влязъл в тайна договорка с Христо Петров, по-известен като Хазарта. Пишман рапърът бил разочарован от участието си в политиката, хулите на които е подложен, и намаляването на хонорарите от участия.

Хазарта бил твърдо решен да напусне парламента, но Петков го убедил да участва в националните избори, за да „бие” Бойко Борисов. В замяна му обещал сигурен пост в Брюксел, въпреки че Хазарта няма висше образование и ще е поредният неграмотник, срамящ България.

Любопитното е, че певецът е доведен в партията от приятелката на Кирил Лена Бориславова, която била негов върл почитател. След като се запознали на негов концерт, нахаканата лолитика го убедила да се влее в редиците на „Промяната“ и да стане знаме на новата формация, която излъга народа с обещания да изрине статуквото, с което по-късно полегна в една спалня.

Реклама

Асен Василев се дразнел от лансирането на любимци на Петков и смятал, че не приятелството, а качествата и професионалната експертиза са решаващи при издигането на даден човек за фактор в политиката. Това бил основният му дебат с Кирил, с когото все по-трудно намирали допирни точки.

Любопитното е, че едно от основните лица на „Продължаваме промяната“ Даниел Лорер е изпаднал в своеобразна изолация и не получава подкрепата на нито едно от крилата в пропадналата „Промяна”. Партията лансира за телевизионни участия всевъзможни представители на ПП, а Лорер, който е сред най-напористите членове на формацията, почти липсва от предизборната кампания, което май ще се окаже хитър пиарски ход предвид народната ненавист към варненеца.

Напрежението по върховете достигало пикови точки не само заради скандалите, от които партията бе разтресена заради изтекли записи и контрабандни канали, но и заради социологическите проучвания, които вещаят слабо представяне на ПП на вота за национален парламент.

Вече звучи невъзможно „Промяната“ да се класира на второ място, защото е загубила внушителните 200 000 избиратели. Някои агенции не изключват брокерската ПП да заеме доста по-незавидно място и дори да финализира участието си във вота на четвърто място. Подобен срив би бил драматичен и най-вече фатален за крехките връзки между отделните лидери.

Ако това се случи, ще последва разгорещен дебат кой е виновен, а най-вероятно ще се стигне и до искане за смяна на Кирил Петков и Асен Василев.

„Демократична България“, от друга страна, от доста време крои планове за разграничаване от ПП след 9 юни, защото формацията на десните градски хора претърпя доста имиджови поражения заради колаборацията си с Кирил и Асен. Всички тези деструктивни процеси ще доведат до тежки разговори сред лидерите на „Промяната“ след вота и дори могат да приключат с разделение на формацията и даже разпад.

Дали това ще се случи, ще стане ясно в нощта след 9 юни, когато ще се разбере кой с каква подкрепа се ползва сред избирателите. Във всички случаи след вота политическото пространство ще бъде пренаредено, макар че основните играчи в него ще останат същите. Надеждата е те да се обединят около общи национални каузи независимо от различията си, за да тръгнат евентуално нещата в страната към по-добро.

5 Коментара
 1. Дедо Пене казва

  МЕЧТАТА НА МУ Т.Р А.ГЕНЬО – БОРИСОВ Е ДА РАЗБИЕ ПП-ДБ И САЙТА -Н.А.Р.О.Д. Е НЕГОВИЯТ ИНСТРУМЕНТ

 2. Д-р Менгеле казва

  Дедо Пене, ми в тозиЙ Народ са кавалджии. Смех малей! Защо Народ миришат? Курва, неподмита да не мирише има ли?

 3. Д-р Менгеле казва

  Боли ме гъзо за кръвната захар на мангустите. И за здравословното състояние на бъбреците на кучето Динго. Още по-малко за прОсташките ви реклами, УЖ.

 4. ИСТИНАТА казва

  „народ.бг“, а преди да се “ разпадне“, ще РАЗБЕРЕМ ли от Вас ИСТИНАТА за:КТБ, НОЩНОТО ШКАФЧЕ, ПЪТНАТА КАРТА, Мата Хари, гласът от ЗАПИСИТЕ, „БарселонаГЕЙТ-ИстамбулГЕЙТ“, ПАРИТЕ от ХАЗАРТА, “ ДЖУДЖЕТАТА“, „Белене“, “ Лукойл“, „Росенец“, “ Камчия“, Капитан Андреево, ПАНАИРА, „МАГНИТСКИ“, “ НОТАРИУСА“, „Сребрина“,………………………………….., за МИЛИОНИТЕ, МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ и ПРОДЪЛЖАВАЩИ да се КРАДЪТ от ШАЙКАТА ОПГ“ герб“ и ЯТАЦИ???? „народ.бг“ ще ЧУЕМ ли ИСТИНАТА от Вас???? Кога????

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.