Милионери биха шута на ПП: И Бобокови спряха кеша на „Промяната“

1 15 295

Бизнесменът Пламен Бобокое вече е охладнял към „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ и не налива пари за кампанията им.

Бобоков е подсъдим по дело за заровени хиляди тонове опасни отпадъци в земята на България. Те са получавани от производството на акумулатори в заводите на Пламен и Атанас Бобокови, научи „Филтър“ от два независими източника в политическите и икономическите среди, където се подвизава милионерът.

Двамата братя бяха арестувани през 2020 година и веднага се обявиха за жертви на политическа поръчка. Обвиняваха ГЕРБ, Бойко Борисов и Делян Пеевски и твърдяха, че страната няма да се оправи, докато не влязат в затвора.

В същото време заедно с тях подсъдим е и заместник-министърът на околната среда Красимир Живков.

В наскоро изтеклите записи от разговори между Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков и Лена Бориславова първият от изброените се обажда на „Пламен“, за да осигури още кеш за кампанията на ПП-ДБ. Това обаче се случва преди изборите през 2023 година, когато ПП-ДБ още не бяха направили сглобка с ГЕРБ и ДПС и преди мазното турско кафе в скута на Делян Пеевски.

Дали „Пламен“ е давал кеш, остава загадка. В същото време той е бил близък и с Христо Иванов от времето, когато твърдеше, че няма да управлява с ГЕРБ и ДПС.

Двамата бяха снимани да заговорничат в джипа на Бобоков до Народното събрание. По-късно Иванов нелепо обясни, че са обсъждали културен проект в Русе – сфера, която тера инкогнита за лидера на „Да, България“.

Реклама

Всички тези отношения между подсъдимия Пламен Бобоков и лидерите на ПП-ДБ обаче са в миналото. Те са скъсани още в началото на правителството на сглобката и липсата на реакция от Кирил Петков и Христо Иванов по прекратяването на разследванията за „Барселонагейт“ и снимките от спалнята на Бойко Борисов. Публична тайна е, че те са изпращани до медии от близки на Бобоков. Твърди се, че лично съпругата на Пламен – Христина, е била фотографът, а след това кадрите са манипулирани, както доказа и разследването.

Проверка сред официалните дарители на „Продължаваме промяната“ и партиите от „Демократична България“ показва, че Бобоков липсва от списъка, както и негови служители и подчинени. По същия начин „Да, България“ набави над половин милион за кампанията си преди 2 години с пари от хора, работещи за криптобанката „Нексо“.

По същия начин „Промяната“ набира пари основно от свои депутати, които даряват най-крупните суми. Един от големите дарители например е напусналият ги бивш министър на транспорта Николай Събев, както и ексдепутатът Владимир Табутов. Той е дарил няколко пъти по сметката на ПП общо 390 хиляди лева.

За сравнение босът на „Еконт“ Николай Събев например е дал „само” 100 хиляди лева.

Табутов е хотелиер и се занимава с производство и търговия със зелен ток заедно с фамилията си. Затова беше изненадващо, че отказа да се върне в парламента, когато Андрей Гюров стана министър на регионалното развитие през юли миналата година.

Най-щедрият спонсор на „Продължаваме промяната“ остава издателят на в. „Сега” Сашо Дончев с 500 хиляди лева, които е дал на 27 март 2023 година – два месеца преди да се роди правителството на сглобката, когато всички от ПП-ДБ се кълняха, че няма да управляват с ГЕРБ.

Газовият мултимипионер също като Пламен Бобоков вече е извън приятелския кръг на ПП-ДБ, за които имал напразни надежди, че изпълняват обещанията си към народа.

1 Коментар
  1. Янка казва

    Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:–- https://shorter.me/keto

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.