Корнелия пече 3-ти мандат в БСП с Калоян Методиев, изръси торба пари за негов клип

3 7 387

Корнелия Нинова ще остане намело на БСП за трети мандат. В момента нейните приближени чакат да минат изборите, за които са хвърлили всички сили, и веднага започват да мислят по сценария как лидерката на Столетницата да остане на власт в партията за още един мандат.

За това, разбира се, ще е необходима промяна на устава; на БСП, за което едва ли ще има проблем. Това разказаха пред „Галерия“ служители на „Позитано“ 20, които вече са разбрали за задкулисните планове на Нинова и компания.

С тази задача се е заел най-близкият на червената лидерка Калоян Методиев, който почти сигурно ще влезе в парламента.

През 2024-та за БСП ще има и пълен цикъл от избори вътре в организацията – ще се избират нови ръководства от основни партийни организации, общински председатели, областни председатели, делегати на конгреса и други.

Той започва след евровота – през юли, и ще продължи до септември, а през октомври социалистите ще си изберат нов лидер. През ноември пък ще има конгрес, кога то новоизбраният председател ще встъпи в длъжност.

Вторият последователен пълен мандат на Нинова изтича тази година, а трети не може да има според устава на БСП. Той е еднозначен -два мандата, независимо от формата на избор. „Само че подчинената ѝ комисия ще излезе с решение, че може да се кандидатира за трети мандат. В БСП потъпкването на устава и промяната на правилата в движение стана просто някакво ежедневие“, предположи Кирил Добрев, когото Корнелия Нинова изключи от партията два пъти.

След това обаче със свое решение Върховният касационен съд отказа поисканото заличаване от регистъра на политическите партии на Добрев и заедно с него на бившия шеф на столичните социалисти Калоян Паргов като членове на Националния съвет на червените.

„Кой е Кирил Добрев, за да го коментираме и самото му твърдение показва непознаване на процесите в БСП? Как може човек, който е бил организационен секретар, да говори такива глупости? Устав се променя на конгрес.

Реклама

Конгресът ще бъде през ноември, а изборът на председател – през октомври“, отговори Нинова на бившата си дясна ръка.

Недоволните от Корнелия си имат едно наум – те са убедени, че тя не бива да бъде подценявана. „Въпреки че настроенията срещу нея са големи и на практика две трети от партията не я иска, тя със сигурност държи коз в ръкава си, който ще извади в подходящ момент.

Междувременно дойде новината, че масово недоволство срещу несменяемата лидерка отново зрее сред елита на БСП. Причината – според много социалисти предизборната кампания на партията е тотално провалена. „Ванчето грее на всеки билборд, а ние сякаш не участваме в изборите“, недоволстват активисти.

Нинова жестоко резнала финансите за политическа агитация. „Когато Станишев беше лидер, даваше по 5000 лв. на депутат за предизборни прояви, сега няма и стотинка“, жалват се червени активисти.

Пари в Столетницата имало, защото Кака се е изръсила със сериозна сума от партийната каса за рекламно клипче по bTV с нейния фаворит Калоян Методиев. Припомняме, че бившият седесар и дългогодишен водач на младежкото СДС бе лансиран на избираемото второ място в лидерския 25-и МИР. Водач за БСП там е не кой да е, а самата Корнелия Нинова. Въпросното клипче бе излъчено в разгара на кампанията на 18 май. То е почти пет минути, което е струвало доста на партията-майка. Минута ефир е между 1800 и 20 000 лева, като в предизборно време може и да е по-скъпо.

Във видеото дипломираният политолог показва хобито си – да реставрира стари мебели. От клипчето се разбира, че Методиев шкури, полира и боядисва със замах. Показва и завидни инструменти – стара работлива тесла, брадвичка, чук. Той винаги се е възхищавал на червената водачка.

„Корнелия Нинова е единствената, която нито се продаде, нито се предаде на модела ГЕРБ“, каза наскоро Методиев.

„Г-жа Нинова манипулира с това, че аз съм щяла да бъда патерица на Борисов. Нека да чуе добре, да спре да се страхува, да пие чай и да се успокои. Няма да я сменя на председателското място в БСП. Имам информация, че има пуснат сигнал срещу мен от Калоян Методиев“, каза по негов адрес пък Ваня Григорова – новата надежда на левите в България.

3 Коментара
  1. Янка казва

    Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:–- https://shorter.me/keto

  2. Кико казва

    Е като може да си пори свинкята ще е на избираемо място, няма как

  3. Тути казва

    Нито глас за БСП в 25 МИР София. Нека плазмодея. Калоян Методиев остане зад борда, където му е мястото

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.