Шокиращо: Жената на Андрей Цеков спря 21 обществени поръчки на Столична община

2 10 747

Жената на Андрей Цеков спря 21 обществени поръчки на Столична община за 204 милиона лева. Това е резултатът от нелепия опит на кмета Васил Терзиев да се намеси в предизборната кампания.

На извънреден брифинг по-рано днес Терзиев се изтъпани с новината за спрените поръчки, но „пропусна” да каже пред медиите, че проверките на незавършилите процедури са направени от две външни фирма – едната е на г-жа Деница Цекова, съпруга на бившия министър и член на Изпълнителния съвет на „Продължаваме промяната” Андрей Цеков, а другата на адвокатка, работила с екипа на Кирил Петков като министър на икономиката.

Преди повече от месец общинските съветници от ГЕРБ-СДС обявиха, че с директни договори Васил Терзиев е дал на тези две фирми, свързани с партия „Продължаваме промяната”, да извършват проверки на процедури по Закона за обществени поръчки.

Реклама

Очевиден е фактът, че кметът Васил Терзиев изпълнява политически поръчки, които заплаща с публични средства. Законосъобразността на процедурите според българското законодателство се установява от компетентните институции и българския съд.

Екипът на кмета Йорданка Фандъкова не финализира процедурите за избор на изпълнители за изграждане на бул. „Копенхаген” и основен ремонт на трамвайните трасета по бул. „Мария Луиза“ и бул. „Скобелев“ именно с мотива, че новият кмет трябва да може да ги прегледа и да вземе решение.

Интересен е фактът, че на 7 май тази година кметът Васил Терзиев е подписал решението за избор на изпълнител за основен ремонта на бул. „Мария Луиза“.

Днес, месец по-късно, след като собственото му решение е влязло в сила, обявява, че спира процедурата. Защо вече избрана от Терзиев фирма месец по-късно се е оказала неподходяща, е въпрос за това как и кой реално ще избира фирмите, с които ще работи.

2 Коментара
  1. Бай Ставри казва

    Не е важно КОЙ ги е спрял, ВАЖНОТО е КАКВО е СПРЯНО!!! ОБЯСНЕТЕ ,моля!!!

  2. ogumymx казва

    Съпругът ми и аз свалихме излишните килограми без диета и спорт и само за две седмици. Най-ефективното лекарство, което помогна на милиони и ще ви помогне– https://use.my/expketo

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.