Банка подпука изверга Йоанис Козас

2 28 705

Банка обяви за публична продан фабриката за преработка на маслини в Благоевград на скандалния гръцки бизнесмен Йоанис Козас, който бе обвинен от съпругата си Стефка Терзийска, че е поръчал убийството ѝ, пише struma.bg.

Сградата е в местността Проевски чифлик на Благоевград и е на 2 нива с площ 1034 кв.м и 275 кв.м. Продава се заедно с терена под нея от 4097 кв.м. Частен съдебен изпълнител Шукри Дервиш организира продажбата й при начална цена за наддаване от 1 082 880 лв. без ДДС.

В специална зебележка в съобщението за публична продан е указано, че обявеният за купувач дължи ДДС. Фабриката е ипотекирана в Банка ДСК 2 пъти – през 2021 г. и през февруари 2023 г., а от този февруари й е наложен запор. Фирмата, с която през 2007 г.

Йоанис и Стефка основават бизнеса с маслини, е „Олимпос-99“ ООД. През 2018 г. около развода им Терзийска е изключена от управлението и на нейно място влиза синът им Констандинос Йоанис Козас.

Реклама

Според Търговския регистър оттогава баща и син са съсобственици и съуправители на дружеството, но бизнесът реално се върти от бащата.

Миналата година посред бял ден пред дома ѝ в Благоевград Стефка Терзийска бе зверски пребита, в резултат на което ослепя с едното око. Полицията хвана нападателя – кикбоксьора Кирил Лукаров, но той отказа да съобщи кой го е наел.

Още тогава Терзийска бе категорична, че поръчителят е бившият й съпруг, но органите на реда задържаха Йоанис Козас доста по-късно, и то за шофиране под въздействието на наркотици и незаконно оръжие.

Впоследствие Козас бе освободен под парична гаранция от 5000 лв. след оплакване, че е много болен.

В момента Лукаров е под домашен арест, Йоанис Козас „се лекува“ в имението си в село Дъбрава, а Стефка Терзийска продължава да се бори за запазване зрението поне на другото око и да живее в денонощен страх от ново нападение.

2 Коментара
  1. Янка казва

    Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:– https://shorter.me/keto

  2. ogumymx казва

    Съпругът ми и аз свалихме излишните килограми без диета и спорт и само за две седмици. Най-ефективното лекарство, което помогна на милиони и ще ви помогне– https://use.my/expketo

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.