Сензационен срив! ПП-ДБ падна на 8%, БСП я изпревари

9 16 675

Сензационен обрат в нагласите на българските граждани за предстоящите парламентарни и европейски избори измериха социолозите на агенция „Естат” седмица преди 9 юни, когато ще определим кои ще са новите ни представители в Народното събрание и Европейския парламент. “Подем в патриотичния вот, националните и консервативни движения са фаворити на избирателите”, коментираха от агенцията, отчела пристрастията на 733 пълнолетни граждани.

ГЕРБ убедително води с 16,8% и е първа политическа сила, двойно по-малък е резултатът на ПП-ДБ, които се сриват до 8,2%. Преди тях и то с процент и половина разлика, е смятаната за “опашкар” БСП, която обаче събира одобрение сред 9,7 от участвалите в допитването.

Реклама

Голямата изненада според “Естат” е ВМРО, които изпреварват почти тройно партията на Иван Гешев, “Синя България” на Петър Москов и “Ние идваме”, събирайки 2,2% от вота на българите за национален парламент, и 3% за евровота.

“Не изключваме до 9 юни “воеводите” да покачат още доверието си, предвид цялостния патриотичен и консервативен тренд в обществото”, прогнозират наблюдатели на политическите процеси. В подкрепа на думите им е доброто представяне и на “Възраждане”, които също изпреварват мощно десните, печелейки 8,9%.

Не толкова оптимистично изглежда резултатът за смятаната за фаворитка сред дебютантите за НС и ЕП Ваня Григорова, която не успява да прескочи 4-процентовата бариера за национален парламент, нито се доближава до прага за Брюксел. Партията й “Солидарна България” събира едва 3,7 на сто от предпочитанията на участвалите в проучването.

9 Коментара
 1. СТОЯН МИХАЛЕВ казва

  ИДИОТИ ВТОРИ СА ВЪЗРАЖДАНЕ И АКО АНАЗИ ДУНДА ОТ ПОСОЛСТВОТО НЕ РАЗРЕШИ НА ДРУГАРЯ БОЙЧЕТО ,ДА НАПРАВИ ПРАВИТЕЛСТВО ,СЕИР Е ИМА НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ НО НАЙ ВАЖНОТО Е ЧЕ ВЪЗРАЖДАНЕ ЩЕ ПРАТЯТ МНОГО ЕВРОДЕПУТАТИ И ЩЕ СЕРАТ ДИРЕКТНО В УСТАТА НА ОНЯ ВАМПИР ЛАЙНАРКАТА

 2. Крайно десен казва

  Мунчо, иди да пиеш една ракия в кръчмата и не се прави на национал-социалист от Израждане да не дойда да ти набия канчето!!! Мислех, че този сайт е на червените , той с оказа на МИТРОФАНОВА!!!

 3. Баба Веса, ромска поетеса казва

  Кавал свири на поляна…

 4. Дамаджан бомбаджи казва

  ДС-МВРовците ДС-караПрас с Джандбаз, Слабак и Контрера са били „изследвани“ с дрегер за алкохол, като показанията са били в промили (2,2‰), а „изследователите“ са ги написали в проценти (2,2%) „изборни резултати“ – за по-голем хонорар!

 5. ИСТИНАТА казва

  ЗАЩО ли за „народ.бг“ е ВАЖНО, ШАЙКАТА ОПГ“герб“ да бъде ОТПРЕД????!!! ЗАЩО ли???? ЗАЩО ли, НОЩНОТО ШКАФЧЕ, ПЪТНАТА КАРТА, ИСТИНАТА за „БарселонаГЕЙТ-ИстамбулГЕЙТ“, ПАРИТЕ от ХАЗАРТА,…………………. и т. н.,……………….. и т. н., ги НЯМА, и НЯМА, и НЯМА???? Българиооооооооооооооооооооооооооо!!! НАРОДЕ????

 6. Д-р Менгеле казва

  Високата захар вече не е присъда!
  Другари ДС-ари, шапкари, чалгари и Пенджабски елитари!
  ПЕНСИТЕ ВИ СЕ УВЕЛИЧАВАТ, илачите за исхемия и диабет – без пАри!

 7. Д-р Менгеле казва

  Защото ИСТИНАТА, дон Борисо де Барселон им е метнал пачка от чекмеджето, и… кавал свири на поляна!

 8. Бай Ставри казва

  „народ.бг“а ПРОЦЕНТА на БЪЛГАРИТЕ ИСКАЩИ ИСТИНАТА за:КТБ,ПЪТНАТА КАРТА,НОЩНОТО ШКАФЧЕ,Мата Хари,Гласът от ЗАПИСИТЕ,“БарселонаГЕЙТ-ИстамбулГЕЙТ“,ПАРИТЕ от ХАЗАРТА,“ДЖУДЖЕТАТА“,“Белене“,“Лукойл“,“Росенец“,“Камчия“,Капитан Андреево,ПАНАИРА,“МАГНИТСКИ“,“НОТАРИУСА“,“Сребърна“,……………………………………………….,за МИЛИОНИТЕ,МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ЩАЙКАТА ОПГ „герб“ и ЯТАЦИ НАМАЛЯВА или се УВЕЛИЧАВА ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

 9. Янка казва

  Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:–- https://shorter.me/keto

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.