СВЪРШИ СЕ! „Промяната” потъна фатално

7 11 227

ГЕРБ-СДС (28,6%,) води с 14% преднина пред втория „Възраждане“ (14,9%) броени дни преди изборите „2 в 1“, сочи представително прочуване на социологическа агенция „Медиана“.

В битката за второто място са ДПС с 13,5 на сто и фатално пропадналата „промяна” в лицето на пудел-коалицията ПП-ДБ – с близо 12,9%, която заслужено отива в девета глуха, след като измами народа с обещания за разбиване на статуквото, а всъщност започна да си подмята имоти, пачки и властови позиции.

Другите сигурни участници в 50-ото Народно събрание, според проучването, са БСП – с близо 9% и „Има такъв народ“ – с над 6 на сто.

Реклама

Още три формации запазват сериозни шансове за влизане в парламента – „Синя България”, „Левицата” и „Солидарна България”. И трите формации подобряват позициите си в сравнение с две седмици по-рано, но все още са под 4%-ната бариера и за тях дните до изборите ще са  решаващи.

Изследването е проведено в периода – 25 май – 1 юни 2024 г. с 990 човека (18+ години) чрез пряко стандартизирано интервю и е представително за пълнолетното население на страната. Проучването е изследователски проект на агенция МЕДИАНА и е реализирано със собствени средства.

Въпреки, че до изборите остават само седем дни, все още огромна част от хората, които традиционно гласуват на избори, се колебаят дали и за кого да гласуват (над 400 хиляди потенциални избиратели).

Предстоящите европейски и парламентарни избори ще се проведат в условията на нараснала тревожност за бъдещето на Европа и света, и това вероятно ще даде отражение и върху резултатите от тях. Близо половината от хората са убедени, че има значима опасност от световна война в непосредствено бъдеще, а 44% смятат и, че Европа не върви на добре (животът на хората се влошава). Засега това не прераства в евро скептицизъм (желание да се напусне ЕС), но песимизмът е подчертан.   

7 Коментара
 1. Дедо Пене казва

  ПОТЪНАЛ Е НА ПУТИН ФЛАГМАНСКИЯ КОРАБ, ДРАГИ ГЕРБерасти ОТ НАРОД!!!
  БОЙКО Е СТРАШНО ОТМЪСТИТЕЛЕН. И ЦЕЛИ УНИЖАВАНЕ НА ПП-ДБ, ЗАРАДИ АРЕСТА ПРЕЗ 2022г.

 2. Янка казва

  Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:–- https://shorter.me/keto

 3. Форс казва

  Фалшивия ес е убиеца на държавата ни

 4. ИСТИНАТА казва

  Добре, хайде сега да ВИДИМ, КОЛКО ПРОЦЕНТА от БЪЛГАРИТЕ ИСКАТ да РАЗБЕРАТ ИСТИНАТА за: КТБ, НОЩНОТО ШКАФЧЕ, ПЪТНАТА КАРТА, Мата Хари, гласът от ЗАПИСИТЕ, „БарселонаГЕЙТ-ИстамбулГЕЙТ“, ХАЗАРТА, “ ДЖУДЖЕТАТА“, „Белене“, “ Лукойл“, „Росенец“, “ Камчия“, Капитан Андреево, ПАНАИРА, „МАГНИТСКИ“, “ НОТАРИУСА“, „Сребреница“,……………………………………, за МИЛИОНИТЕ, МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ и ПРОДЪЛЖАВАЩИ да се КРАДЪТ от ШАЙКАТА ОПГ “ герб“ и ЯТАЦИ???? КОЛКО????

 5. Бай Ставри казва

  28% за ШАЙКАТА ОПГ“герб“!?!?!? Българиоооооооооооооооооооооооооооо!!! НАРОДЕ????

 6. Киро Брейка казва

  А какво стана с онези Мошенници от Величие? Подполковника и измамника Ивелин? Къде е тяхната мижава партийка?

 7. ulrikaindigo казва

  Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:–- https://shorter.me/keto

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.