Напрежение в София: ПП намрази Борис Бонев

3 81 619

Цялата дясна коалиция в Столичния общински съвет вече открито мрази лидерът на „Спаси София” Борис Бонев. За новите отношения в общината разказаха за „Уикенд” от актива на „Продължаваме Промяната”- ДБ, които признаха, че вече съжаляват, че са приели в редиците си Бонев и розовата му дружинка само и само да спечелят на своя страна противниците на Йорданка Фандъкова и ГЕРБ на местния вот.

Начело на групата отвратени от съюза се наредил не кой да е, а лично кметът на столицата Васил Терзиев, който се видял в чудо откъде му е дошло столичани да протестират под прозорците му, а хората да го ругаят в социалните мрежи.

Причината е, че поголовните изменения на столичната инфраструктура в центъра се случила по инициатива на дейния Борис Бонев, но зад гърба на кмета Терзиев, който бил почти толкова изненадан от „реформите”, колкото и столичани, нестъпвали никога в общината.

Вбесен, кметът развалил добрия тон към Бонев и съучастниците му и спрял да комуникира с него, а останалите съветници от ПП-ДБ го гледали на кръв.

Реклама

Именно заради Бориса Бонева половин София вече ненавиждала кмета, председателя на СОС Цветомир Петров и всички общинари от „Промяната” и десницата, които по думите им били обвинявани, че са създатели на хаоса с паркоместата и безумните велоалеи пред автобусни спирки, а не както е в „белите държави” – зад тях.

Опитите да се обясни по квартални сбирки и приемни, че идеята е на екипа на Борис Бонев и дори не е минала през комисии, били напразни – граждани масово хулели съветниците и кмета, че заради тях столичните шофьори са с орязани паркоместа, а гражданите в опасност да ги прегази велосипед, докато се качват в тролеите.

Друг проблем, заради който Бонев е персона нон грата в сърцата на десните общинари бил и ефектът, който тези неуредици давал върху поведението на ГЕРБ. Хората на Бойко Борисов в общината не пропускат да дават брифинги, на които да съсипват ден и нощ управляващата коалиция в столицата, а към хора се включвали дори привлечените към дясната кауза съветници от БСП начело с Иван Таков. За водата в мелниците им десните обвинявали именно флагманът на „Спаси София”.

По думите на общинари, кметът Васил Терзиев отново изпаднал в едно от предишните си състояния на размисъл дали постът в общината си заслужавал всичко, което му се налагало да търпи.

Самият Бонев се оправдал пред колегите си, че идеята за преустройство на булевардите била „на администрацията на Фандъкова”, но пропуснал да разкрие подробностите, че бившата кметица направила проучване преди да боядиса улиците в жълто и установила, че „проектът” ще й донесе омразата на софиянци. По тази причина и се отказала от реализацията му – нещо, което не направиха от „Спаси София”.

3 Коментара
  1. Дедо Пене казва

    БОНЕВ Е КРАЙНО ВРЕДЕН КАКТО ЗА ДЯСНА СОФИЯ, ТАКА И ЗА ЖИТЕЛИТЕ НА СТОЛИЦАТА! ТОВА Е ЕДНО НАЛУДНИЧАВО САМОУВЕРЕНО МОМЧЕНЦЕ, КИЕТО ИМА МИЗЪК НА ЕУГЛЕНА И Е КРАЙНО ОПАСЕН ЗА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ИЗБОРИТЕ ЗА ПП-ДБ

  2. Янка казва

    Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:–- https://shorter.me/keto

  3. 007 казва

    Ти явно си фен на ПП ДБ щом толкова си се загрижил.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.