ПОТЪВАНЕ: ПП изпадна в истерия

5 13 657

„В момента наблюдаваме от страна на „Продължаваме промяната“ хора, които истеризират, явно под натиска на това, че губят почва под краката си. Явно им се привиждат привидения, свързани с несъществуващи събития. Опитват се да привлекат някакво внимание към себе си“.

Това каза пред bTV Георг Георгиев от ГЕРБ във връзка със скандала около българската позиция за Сребреница.

Георгиев е кандидат за депутат от ГЕРБ-СДС, водач на листата в Перник, бил е зам.-външен министър, а в 49-ото Народно събрание е член на парламентарната Комисия по външна политика.

Скандалът около позицията ни за Сребреница е свързан с разпространената грама на служебния премиер и министър на външните работи Димитър Главчев до постоянния ни представител в ООН Лъчезара Стоева, получена от нея на 23 май, с която се настоява за промяна на позицията на България по отношение на резолюция за Сребреница.

Реклама

Според документи, изнесени в онлайн изданието „Бърд“, Димитър Главчев е наредил на българския посланик да гласува „въздържал се“ за резолюцията на ООН за геноцида в Сребреница, но на заседанието на 23 май Лъчезара Стоева е гласувала „за“.

„Във външната политика трябва да се внимава какво се говори и как се интерпретират събития. Когато не познаваш механизма на взимане на решения в дипломацията, това може да създаде конфузии“, обяви Георгиев.

По думите му, когато има някакви документи, част от документооборота в дадена институция, то не следва по този начин да бъдат публично оповестявани.

„За да се стигне до дадено решение, се минава през много стъпки, за да бъде финализирано. Затова казвам, че случващото се в момента е плод на една истерия и непознаване на начина на взимане на решения в международните отношения“, коментира зам.-външният министър.

5 Коментара
 1. Чоки казва

  Георг Георгиев онзи с шарените чорапи ли беше?

 2. Олеся Зеленска казва

  И тази Лъчезарна еди кой си директно си я прибираме у дома. Като седи на 2-3 стола,сега ще седи само на един голям кУр

 3. ибряма казва

  той,той е с обратната резба ,налита на цветнокожи българи

 4. Страхил Ангелов казва

  Главчев моментално трябва да уволни представителя на България в ООН, който най-нагло и арогантно отказва да изпълни дадените му от правителството указания относно това как да гласува по едно или друго решение или резолюция на организацията!След като министър-председателят и външен министър Главчев е спуснал на активистката на ДБ Лъчезара Стоянова указания как да гласува, в случая за Сребреница, тя е длъжна да ги изпълнява, а не да изразява „лично“ мнение или това на фанатизираните сектанти, които са я назначили там.Въпросната чиновничка е акредитирана там от българското правителство и следователно би трябвало да е наясно, че представлява България в Организацията на обединените нации, а не една или друга партия – в случая ДБ.ООН е правителствена организация, а не НПО и назначенката на розовата секта ДБ Стоянова няма абсолютно никакво право да гласува от името на Република България според предпочитанията на един или друг гуру на въпросната девиантна общност, която незнайно защо е регистрирана у нас като „политическа партия“ или по настоящем „коалиция“.Главчев задължително трябва да отзове калинката Лъчезара Стоянова, която в разрез с всякакви правила и принципи на субординация отказва да провежда официалната политика на страната в ООН и дори си позволява да използва поста си за партийна агитация в полза на една формация с доста спорен и съмнителен обществен авторитет.

 5. Дедо Пене казва

  Г-н Ангелов,
  1.Главчев няма правомощията да уволни представителя ни в ООН, независимо кой е!
  2. Премиерът явно като празната Тиква и той не е наясно, че България е един от инициаторите за тази резолюция и никой, а още повече служебен министър може да променя позицията на България по нечие осмотрение, пък било и то на императора-джудже!
  3.Дипломацията е прецизен и крайно обмислен процес, който дава на държавата бъдеще и перспектива.
  4 Ние не сме някаква африканска държава, която сменя мнението си съгласно желанията на съсед или голяма държава.
  5.Колкото и да им е гадно на РУ.со.роб.ите и червените национал-социалисти-възрожденци България е член на ДВАТА НАЙ-СИЛНИ БЛОКА НАТО-отбранителен и ЕС-икономически, финансов !

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.