Грозно в Narod.bg: Кирил Петков прецака Бойко Рашков, изхвърля го от парламента

1 18 655

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков няма да успее да стане отново депутат. Непокорният бивш следовател ще отпадне от НС на изборите на 9 юни, прецакан от… Кирил Петков, издаде само пред Narod.bg възмутен читател от бизнес коалицията ПП-ДБ.

Каква е схемата?

Заради своята непреходна стойност за жълтопаветните сили на „доброто” на предсрочния вот на 9 юни Кирил Петков е водач в 14 многомандатен избирателен район (МИР) Перник и 23 МИР София.

Първият в листата от предходните два избора – за 48-о и 49-о Народно събрание – Бойко Рашков, е поставен на второ място в миньорския град. Сега, обаче, след очевадния срив на брокерската коалиция, перничани ще пратят камо един пепеец в 50-ото Народно събрание. Така Рашков остава без шанс за депутат, тъй като Петков ще предпочете да стане народен представител именно от Перник, вместо от София.

Причината – да освободи мястото в 23 МИР на свой човек, с което ще остави бившия МВР министър извън Народното събрание, подчерта информаторът на Narod.bg.

Припомняме, че депутатите се избират от общо 31 многомандатни избирателни района. Всеки от тях излъчва определен брой народни представители, изчислен на базата на населението в него.

От 23 МИР София се избират общо 19 депутати. Той е най-големият в страната и обхваща столичните райони „Младост“, „Студентски“, „Красно село“, „Витоша“, „Изгрев“, „Лозенец“, „Панчарево“ и „Триадица“.

На миналите избори ПП-ДБ успя да вземе 9 депутатски мандата. И тогава, и сега водач на листата на ПП-ДБ е Просто Киро. След срива заради поредица корупционни скандали – митници, пудели, имоти и куфарчета кеш, ПП-ДБ се очаква да изпадне до незавидното 4-о място и да има 2 пъти по-малко депутати от 23 МИР.

Реклама

Това означава, че пепейците ще имат между 4 и 5 народни представители от този многомандатен избирателен район. Но вижте каква е подредбата към момента:

1. Кирил Петков Петков

2. Атанас Петров Атанасов

3. Вяра Методиева Тодева

4. Васил Стефанов Стефанов

5. Надежда Георгиева Йорданова

6. Венко Николов Сабрутев

Да речем, че в най-добрия случай ПП успее да излъже достатъчно избиратели, за да набута петима в 50-ото Народно събрание. Сметката показва, че при влизане от Перник и освобождаване на едно място в София Кирил Петков ще направи услуга на Венко Сабрутев, който иначе може и да не види повече кулоарите на парламента отвътре.

Това е тайният план на „харвардския” гений – да смени Бойко Рашков с, вероятно, Венко Сабрутев, категоричен е източникът на Narod.bg от средите на пропадналата „промяна“.

1 Коментар
  1. Арни казва

    Защо не прочетох в розовия сайт: грозно в народ.бг Боко прецака Габриел? А, знам защо, защото някой ви е скръцнал със зъби.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.