Политически шок! Мици Баничката се завръща

1 14 053

Маргарит Мицев остарява като катедрала, но меракът му за парламента е като на младежки активист. Неуморният политически номад излетя от СДС, мина през ГЕРБ, пробва се като патриот в НФСБ, а най-накрая кацна в своя собствена партия – „Общество за Нова България“.

Мицев за последно търка парламентарните кресла като депутат от НДСВ в 36-ия парламент, пише „Галерия”.

Той влезе в политическия фолклор през 1990-те. Тогава се изцепи, че е събрал своите три милиона деноминирани лева, като е „спестявал от закуски“.

Изразът се превърна в крилата фраза, която стана нарицателна как забогатяват политиците в България.

Оттам на устатия юрист му излезе прякор до живот – Мици Закуската. Други пък му викат Баничката. С месеци журналисти и депутати го задяваха какви точно „закуски” си купува, когато не спестява.

„Имах 3 милиона, които съм доказал до стотинка, включително съм платил данък за тях.

Тогавашният финансов министър каза, че с парите, които съм внесъл като данък, съм платил на 40 пенсионери пенсиите. Тези 3 милиона сега са 3 хиляди!“, обясни години по-късно пестеливият политик.

Реклама

Мицев обясни, че бил цитирал пиеса на Станислав Стратиев, но народът нямал чувство за хумор. Твърди, че драмата със закуските му докарала два инфаркта.

Сега Мици Закуската пак обикаля неуморно из страната. Мнозина граждани го забелязват с вехтото костюмче, с което прилича на пенсиониран университетски преподавател.

Политическите му авантюри обаче невинаги приключват добре. През 2014 г. бе натирен като краставо коте от НДСВ за „уронване на престижа на партията“. А там прословутият спестовник имаше сериозен пост – беше председател на столичната организация.

После от либерал стана националист и отиде в НФСБ на Валери Симеонов. По-късно Маргарит Мицев се самопредложи бутиковата му партийка да стане мандатоносител на „Продължаваме промяната“.

Но не успя да се вреди, там се намърда Настимир Ананиев с прякора Властимир и формацията му ВОЛТ. Сега Мицев е яростен критик на ПП.

Преде години светските клюки свързваха Варгаригт с красивата бивша манекенка Бояна Йорданова. Дамата е бивша съпруга на дългогодишния кмет на Варна Кирил Йорданов, който управлява морската столица от 1999 до 2013-а.

Хубавицата омаяла поредния Чичко Паричко, шушукаха жълтите сайтове.

1 Коментар
  1. ХАСАН ДВАТА УЯ казва

    този плужек с лице на гъз разпран от диария .що не отскочи до максуда някой ромей да му изчисти комина мощно дейба тас зган мръсна

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.