Червената Гуца агитира с любимата си балерина

1 9 349

Шефът на БСП във Варна Борислав Гуцанов е щастливо женен, но предпочита да води кампанията си за предсрочните избори на 9 юни в компанията на бившата гимнастичка и балерина Светлана Такева. Двамата са рамо до рамо на всяка срещу с избиратели в града, забеляза „Уикенд”. Непринуденото им поведение, с размяна на топли погледи и ласкави жестове засилват слуховете в морската столица, че връзката им далеч преминава границите на чисто партийните отношения.

Червени пуритани припомнят, че жълтите клюки за Гуцанов и гимнастичката Светлана са в оборот от поне десетилетие. Двамата се сближават, след като Такева е натирена от бившият си съпруг – чалгаджията Ди джей Дамян. Според публикации, повод за раздялата им е забежка на красавицата, която фолкаджията разкрива. Името на другия господин, спипан на калъп, не е обявявано официално, но се знае, че е изключително влиятелен.

Реклама

Близостта на красавицата и червеният политик лъсна покрай ареста на Гуцанов през 2011 г., след откритите в негов склад контрабандни цигари. Тогава една от най-редовните редовните му посетители в килията бе Светлана. Явно си е струвало – след това бившата гимнастичка прави шеметна кариера в БСП. От редови член на младежката организация, Светлана за отрицателно време става шеф, а след като годинките й се натрупват, тя е изстреляна като зам.-председател на Градския съвет на БСП в морската столица. Миналата година Светлана, която в свободното си време е инструктор по карате аеробика, дори е изстреляна на избираемо място в листите за общински съветници.

Както си му е реда, нейният ментор се е погрижил да й намери работа. От няколко години Такева е голям началник във варненския клон на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело”. В опит да осигури нов депутатски мандат на своя покровител, красавицата дори си позволява да нарушава Закона за държавния служител. Като началник на военната агенция, тя няма право да участва в предизборни прояви. Най-малкото самата тя не е кандидат за депутат и би трябвало да си гледа работата, за която взема солидна заплата, вместо да ходи по митинги и манифестации.

Законът е едно, но явно красивата Светлана е готова на всичко за да подкрепи своя любим ментор. Друг е въпроса дали някой ще я санкционира за нарушенията. Да припомним, че начело на агенцията от години е скандалният бивш митничар Иван Кожухаров – Пингвина, чието име изплува в не един и два скандала за контрабанда в миналото. Както често става у нас, срещу Пингвина никога няма повдигнати обвинения, а благодарение на връзките си с БСП той през годините продължава да прави завидна кариера в държавната администрация.

След като през 2021 г. служебното правителство на Румен Радев го сложи начело на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело”, там започва ударно назначение на червени кадри. За подбора на кандидатите във Варна отговаря бившата балерина Светлана Такева.

1 Коментар
  1. smallfran казва

    Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:–- https://shorter.me/keto

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.