Палавникът от ВСС Александър Мумджиев турен на 12 бона заплата покрай БСП

7 147 367

Съдебният инспектор-пияница Александър Мумджиев, който скандализира със сексуалните си предложения персонала на хотел във Враца, е получавал по 12 бона на месец. В неговата декларация пред КПКОНПИ е отбелязано, че годишният му доход е 141 888 лева.

Докато се подвизава в Инспектората на ВСС е спестил и над 400 хил. лева. За сравнение – в самото начало на мандата си е държал на влог малко над 32 хил. лв., установи проверка на „Уикенд”.

Мумджиев вероятно е ценен кадър за съдебната власт, понеже е бил инспектор първо през 2008 – 2012 г. и за втори път – от 2016 г. досега. По-точно, докато сам си подаде оставка на 17 май.

През 2016 г. е лансиран за поста от бившия БСПдепутат Чавдар Георгиев, който беше зам.-министър на околната среда в правителството на Пламен Орешарски и след това при Тройната коалиция. Георгиев като „еколог” се прочу с лобизма си да се приеме Общ устройствен план на Царево, който дава зелена светлина за застрояването на хиляди декари в Южно Черноморие, включително и в природен парк „Странджа”.

Разбира се, когато Чавдар Георгиев предлага Мумджиев да стане инспектор, акцентира върху „изключително високите нравствени и професионални качества” на кандидата! Той не пропуска да подчертае, че юристът, който има 20 години стаж най-вече като следовател, е „съвестен и инициативен” и притежава „уникален професионален опит”.

При избора на инспекторите обаче лъсват и дипломите им на юристи. Така излиза на светло, че Мумджиев е завършил право в Софийския университет със зашеметяващия успех от държавните изпити 3,50.

Реклама

Общият успех от следването му е със стотни по-висок – 3,88. Въпреки посредствените си резултати, (а може пък и благодарение на тях) Мумджиев на два пъти става инспектор и изкарва над 10 години на една от най-високите позиции в съдебната власт.

Пиянските изцепки обаче взеха главата на този орел на правосъдието. Оставката му е приета на секундата от несменяемата шефка на Инспектората на ВСС Теодора Точкова, чийто пък съпруг, да напомним, адвокат Васил Точков е шеф на някакъв „Съюз за отечеството”, който бил наследник на „Отечествения фронт”. Въобще, интересни хора са се устроили във висините на правосъдието.

Командировката, която струва поста и тлъстата заплата на Мумджиев, започва на 9 май във Враца. Той е трябвало да проверява Районната прокуратура в града. Само че не спира да пие, а и да отправя сексуални покани към камериерки и сервитьорка, като не пропуска да им се изфука, че е част от властта. Според пиянските му хвалби – толкова силни като него били само 10 човека в България. Звучи нелепо да е бил част от задкулисието, но пък един изпълнител на определени поръчки може и да е бил, смеят се в столичната Съдебна палата. 

Само че от хотела се обаждат в полицията, а прокуратурата прави проверка на арогантния инспектор. Става ясно, че Мумджиев не е изтрезнял, откакто е стъпил във Враца. В крайна сметка сега той се разследва за „непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото”.

Веднага след този резил Мумджиев вместо да напусне съдебната система, пожела да се спихне кариерно като следовател. Само че в сряда пред прокурорската колегия на ВСС е представен доклад на районния прокурор във Враца. В него се посочва, че Мумджиев не отговаря на нравствените качества, за да бъде възстановен като магистрат. Самият той предстои да даде обяснения на 29 май, също пред прокурорската колегия.

След гръмките разкритията за дейността на съдебните лобисти Пепи Еврото и Мартин Нотариуса, пиянската изцепка на инспектора Мумджиев е поредният удар върху имиджа на Темида.

7 Коментара
 1. smallfran казва

  Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:–- https://shorter.me/keto

 2. Д-р Илко Семерджиев, зъболекар-импресионист казва

  Шиши Беевски си купил диплома от ЮЗУ и осра конституцията.

 3. Гошо казва

  Времето лети и крадците стават повече,нужен е Пиночет на България

 4. Мутра казва

  Ха ха Сашко ми е съсед и е голям пияница!

 5. Ханко Брат казва

  Сега на изпроводяк да му изплатите и 20 заплати!)

 6. BhBp.bg казва

  Няма смисъл да се борят за власт, ако не могат да я осребрят. Няма смисъл от образование, когато някакви полуграмотни павиани определят правилата. Виждам, че не напразно съм смятал политиците за хора извън нормалността. Това е ярка илюстрация на калинкингейт, на безпътицата в т.нар. съдебна система. Това е илюстрация как се разпределят порции, как се транжира народът на България. 12000 лв. – колко пенсионери, колко учители, колко лекари, колко артисти, колко писатели, аспиранти, професори могат да бъдат отчувани с тези пари?! България – мила си ми татковино, но когато виждам как свине се угояват с трюфели ми се отмилява, отмалявам. И всичко това става с политическа благословия. Вие решавате дали да гласувате и да решавате кой да ви яха. Това е демокрацията – българският тунел на демокрацията – тунел с вход като фуния и изход като месомелачка. Нямало било сестри, нямало било работещи за туризма, нямало било войници. А бе, то хората са на изчерпване, а за истинските хора да не говорим – все повече паскали, все повече нотариуси, все повече калинки с остри ръфащи зъбки, семкаджиевци, чадъроносци, джигити, трафиканти, рушветчии, контрабандисти, убийци на червено, по тротоари, пешеходни пътеки, убийци на деца, които няма да станат абитуриенти. И ако това не ви трогва, мили сити, угоени, тлъсти шопари, то поне това, че няма да плащат 50-60 години данъци за да си пълните гушите и търбусите би трябвало да ви трогне. Виж, оръжейната промишленост просперира. Сигурно ще стане цел.

 7. smallfran казва

  Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:–– https://shorter.me/keto

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.