US новина: Списание „TIME” с цяла страница за ТЕЦ „Бобов дол”

3 21 619

Радостна новина за българската енергетика, която води „зелените терористи” до див ужас – световноизвестното американско списание „TIME” публикува обширен материал за ТЕЦ „Бобов дол”, аплодиращ промените в централата!

„България – Бъдеще на фокус“ – така е озаглавява публикацията в майския брой на авторитетното издание, посветена на нашата топлоелектрическа централа.

„Въглищата отдавна заемат централно място в енергийна сигурност и са опора на българската икономика“, се отбелязва в текста, но дори и без да се отчитат предизвикателствата от Covid пандемията ТЕЦ „Бобов дол” си поставя задача да се справи. С приблизително 850 служители централата отговаря за производството на около 4% от енергията на България.

„Оказаната чест на ТЕЦ „Бобов дол” да бъде представено в най-тиражното и едно от най-влиятелните списания в света – „TIME”, е от една страна потвърждение, че пътят, по който сме поели, трансформирайки се, е правилен, а от друга – задължаващото да доведем нещата докрай, какъвто ангажимент сме поели и към хората в региона“ коментира изпълнителният директор на централата инж. Любомир Спасов.

В материала се казва, че инж. Любомир Спасов е решен да бъде част от радикалната трансформация на българската енергетика.

„Ние даваме пример на другите топлоелектрически централи, които сега ни следват“, не крие инж. Спасов пред списание „ТИМЕ.

„Нашият парк за слънчева енергия е първият в страната, изграден от ТЕЦ. Ние бяхме първите, които въведоха биогориво, заменяйки въглищата…“

„За характера на инж. Любомир Спасов говори много това, че той видя това като възможност, а не като заплаха“, отбелязва авторитетното US издание.

Реклама

„За мен е голямо удоволствие да знам, че ще бъда човекът, който преобразява ТЕЦ „Бобов дол” в нов вид мощност от следващо поколение, отговарящо на екологичните изисквания…В рамките на следващите пет до десет години ще бъдем такива, произвеждайки цялата си енергия от устойчиви източници като биогорива и слънчева енергия.

ТЕЦ „Бобов дол” също работи в партньорство с General Еelectric за доставка и монтаж на два броя газови турбини, работещи с водород, още една първа стъпка за българската въгледобивна промишленост“, припомни енергетикът.

На друг фронт инж. Любомир Спасов има мисия да се увери, че по време на този преход централата отговаря на строгите изисквания на законодателството на страната за опазване на околната среда.

„Вече гледаме много по-различно от преди“, споделя инженерът пред американските журналисти.

С магистърска степен по икономика и химическо инженерство, инж. Любомир Спасов разбира напълно значението, ако ТЕЦ „Бобов дол” може да привлече чужди инвеститори, от които се нуждае, за да реализира пълния си потенциал след въглищата.

„Проучваме възможностите за развитие на индустриален парк на наша земя, където наематели ще имат достъп до добри източници на енергия и вода и страхотни пътни и железопътни връзки“, разкрива част от плановете директорът на ТЕЦ „Бобов дол”.

„Като променим това, което предлагаме, ние също променяме нашата марка и демонстрираме, че се движим в нова посока. Вече имаме много положителни сигнали от партньори, които очакваме скоро да дойдат тук, за да създадат своите производствени съоръжения“, подчерта инж. Любомир Спасов.

Целият материал, посветен на българската топлоелектрическа централа, може да бъде прочетен в майския брой на списание „TIME”, където намират място и актуални позиции на съседните Гърция и Сърбия

3 Коментара
 1. Илхан КючукЧекмедже казва

  Буаааа смях във форумя.Явно наМагнитения Ковачки е ДАЛ
  малко кеш$$$$ спонсорирал е TIME за да напишат мялко пасквилче

 2. BASBAKAN BOYKO скоро ще цъфнe на „Козяк“ Str за политическо убежище! казва

  Пламен Павлов: Подготвя се спиране на доставките на газ от „Турски поток“ през България https://obektivno.bg/plamen-pavlov-podgotvya-se-spirane-na-dostavkite-na-gaz-ot-turski-potok-prez-balgariya/ След прекратяване на доставките на природен газ през Украйна от 1 януари 2025 г. се подготвя преустановяване на транзита на природен газ от „Турски поток“ през България за региона, съобщи председателят на Българската газова асоциация Пламен Павлов. Той коментира срещата на служебния министър Владимир Малинов в Белия дом, след която от пресцентъра на министерството на икономиката публикуваха изявление на служебния министър, че България ще доставя американски газ за Украйна и региона. Пламен Павлов обясни какво предстои да се случи в газовия сектор в България и Източна Европа: „Не гадая, нито ходя на гледачи, никога не съм печелил от лотарията, но от известно един глас ме убеждава за предстоящи събития в газовия сектор. А гласът ми напомня:

 3. marianna казва

  Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:–- https://shorter.me/keto

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.