НЕЗАКОННО: ПП-ДБ-СС закопаха 1 млн. лв. без да питат софиянци

2 2 977

Маркировката и колчетата в района на НДК, които трябваше да префасонират булевардите „Витоша“ и „Патриарх Евтимий“, както и ул. „Фритьоф Нансен“ в столицата, а вместо това осигуриха адски трафик, са стрували повече от 1 милион лева. Толкова средства са необходими, за да бъдат построени 20 детски площадки, изчисли бившият общински съветник Георги Георгиев, който сега е кандидат за депутат от ГЕРБ.

След масово недоволство на софиянци съдът разпореди общината да спре незабавно малоумните промени на ПП-ДБ-„Спаси София”в движението по „Патриарха“, защото са незаконни.

След решението на съда от ГЕРБ настояват Васил Терзиев да освободи незабавно заместник-кмета по транспорт Илиян Павлов от розовата партия „Спаси София”, който твърдеше, че проектът е съгласуван със СДВР, което се оказа пълна лъжа.

Мотивите на Административния съд да спре реорганизацията на движението в центъра на столицата са, че промените не се основават на никакъв административен акт или закон.

Реклама

Делото срещу пощурелите общинари и кмета с ДС закваска Васил Ухото бе заведено от Европейския център за транспортни политики. От своя страна Административният съд обяви, че действията на Столична община трябва да бъдат преустановени незабавно.

Междувременно дори най-твърдото ядро привърженици на бизнес коалицията ПП-ДБ недоумяват защо спорната идея за велоалеи в центъра на столицата бе стартирана в навечерието на изборите, когато повечето партии залагат на популизъм, а не на слабоумни идеи, решения и действия.

 Отказът на Терзиев да признае публично грешката си пък затвърждава убеждението, че в Столична община не се зачита мнението на жителите на града. Някои дори правят аналог между действията на кмета и това, което са правили неговите роднини по върховете на „Държавна сигурност” преди десетилетия, когато всичко е зависело от тях и алтернативно мнение не се е допускало.

Скандалът с велоалеите е сериозен предизборен удар по ПП, и то на фона на катастрофата с автомобила на НСО и невнятния Кирил Петков. Преди последните събития и гафове „Промяната“ бе загубила близо 200 000 от досегашните си симпатизанти и подкрепата за тях слиза на критично ниско ниво.

Вече не е тайна, че коалицията на Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и Атанас Атанасов може да се окажат четвърта политическа сила в следващото 50-о Народно събрание. Това би означавало фактически край на „Продължаваме промяната“, която е в основата на всички безумия, случващи се напоследък. Но нека не забравяме, че това става не без коалиционното участие на другите две големи формации, пише „Филтър”.

2 Коментара
  1. !!! казва

    КОИ „софианци“,тези от с.Белчин Самоковско ли ?!

  2. marianna казва

    Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:–- https://shorter.me/keto

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.