Сигнал до Narod.bg: Наш министър в схема за 100 000 лева

1 8 689

Служебният министър на културата Найден Тодоров се забърка в схема за 100 000 лева след очеваден конфликт на интереси, гласи сигнал до Narod.bg от експерт в министерството.

За какво става дума?

Според публикация на фейсбук страницата на Pravets Art Nights 2024 за втора година Софийската филхармония ще бъде музикален домакин на престижния музикален фестивал в Правец –Pravets Art Nights 2024.

https://www.facebook.com/MozartFestivalPravets/

Фестивалът е организиран от Сдружение „Моцартови празници 04“ с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.

Реклама

Според новина от 15.11.2023 г. на сайта на Национален фонд „Култура“ сдружението е получило 99 990 лв. Описанието гласи: Проектът за Нощи на изкуствата Правец 2024 г. включва 2 концерта с музикален домакин Софийската филхармония под диригентството на един от най-авторитетните диригенти у нас маестро Найден Тодоров.

https://ncf.bg/bg/novini/rezultati-po-programa-syzdavane-2023-g/386

Също на сайта на Национален фонд „Култура“ е публикуван протокол от управителния му съвет, от който се вижда, че министър Тодоров участва и води заседанията на управляващия орган на фонда в същото време, когато изпълнява проект за 100 хиляди. Това е чудесен пример за конфликт на интереси, смята източникът ни.

Narod.bg припомня, че Найден Тодоров бе служебен министър на културата и в кабинета с премиер Гълъб Донев от 3 февруари до 6 юни 2023 г.

1 Коментар
  1. Янка казва

    Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:–- https://shorter.me/keto

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.