Разпадът е неудържим: Кмет от ПП-ДБ скочи срещу Васил Терзиев

2 15 139

Разпадът в ПП-ДБ е неудържим – кмет на провалената коалиция, изпаднала до 4-ото място на вота на 9 юни според последната социология, скочи срещу столичния градоначалник Васил Терзиев от ПП-ДБ-„Спаси София“ за абсурдните промени в трафика, довели до бунт сред софиянци и таксиметрови шофьори.

„Бус лентата на бул. „Патриарх Евтимий“ трябва да се премахне. Не защото не искам бърз транспорт, а защото бул. “Патриарх Евтимий” в район „Триадица“ е транзитна зона, в която тролеите започват престрояване преди голямото кръстовище на Петте кьошета. На практика бус лентата се ползва около 50 метра”.

Това коментира кметът на района Димитър Божилов, излъчен от порочната сглобка ПП-ДБ-СС, във фейсбук.

Ето пълния текст на позицията му:

Бях официално поканен от транспортния зам.-кмет на общината за мнение от района относно новата организация на движение по булевардите “Витоша” и “Патриарх Евтимий”. Такава бе представена (снимки от 1 до 4), въпреки, че имам официална позиция още от 2020-та година, която също представям тук (снимки 5 и 6).

Темата е гореща и се политизира напоително. Това е нормално, но освен като кмет на района, аз си позволих позиция и на човек, който идва именно от тази част на Триадица. Като личност, която е израснала пред очите на онези, които бяха наричани “мързеливци”, “мрънкачи”, “противници на европейското развитие” и пр.

Не бих толерирал негативно отношение или предразсъдъци към който и да било жител на Триадица.

С тези хора моята баба е преживяла бомбардировките над София. И после са градили.

С тези хора баща ми е висял гладните зими по опашки за хляб и лекарства.

Реклама

С децата на тези хора бродихме по дворовете, ядохме череши по дърветата, ритахме мачове в “Сейнт Джордж”.

Нашите деца също растат там и да – искаме нормални и безопасни условия за живот за тях и за тези след нас.

Наблюдавам от десетилетия експериментите в това каре и то – от първи ред. Затова и до някаква степен ги приемам със стоицизъм, а в становището си съм засегнал точни и конкретни предложения:

1. Компенсиране на загубените паркоместа- “Витоша” от страната на НДК да мине към нашата подзона. Предлагам също така обособяване на нови паркоместа зад помпената станция в парка на храма “Св. Георги”, съгласно действаща регулация;

2. Червена зона със запазени места само за живущите;

3. Безопасност – не намерих велосипедист, който да е съблазнен от каране до гумите на тролей. Родителите на малки колоездачи директно ми заявиха, че велоалеята до бус линията не е окей и там н я м а да карат. Велоалеята може да бъде двупосочна и да е от другата страна, така че да се избегне контактната зона с тежкото превозно средство;

4. Премахване на бус лентата – не защото не искам бърз транспорт, а защото бул. “Патриарх Евтимий” в нашата част е транзитна зона, в която тролеите започват престрояване преди голямото кръстовище на Петте кьошета. На практика, бус лентата се ползва около 50 метра;

5. Премахване на маркировката на старите велоалеи по тротоарите – преминавам трасето пеша всеки ден на път за работа и забелязвам, че още се ползват, а това създава още конфликти.

Допускам, че позицията ми няма да се хареса на мнозина, но нейната цел не е да бъде хвалена или хулена. Това е конструктивен подход в естакадата от обвинения по цялата ос на местната власт, опит за разум по време на емоции. Последователността ми по темата не е обоснована от актуалната обстановка, а е по-скоро резултат от липсата на реакция по всичко, което съм маркирал като рискове пред проекта.

Той трябва да се промени.

2 Коментара
  1. ВЕЖДЮ РАДИШЕВ казва

    НА ОНЯ С ОЧИТЕ ИЗОБЩО НЕ МУ ДРЕМЕ ДАЛИ ШЕ ГО МАНДРИСАТ, НО ВИЖ КИКИТУ…..ШЕ МУ ЗАПАЛЯТ ТРЪБАТА,МАЛИИИИИ КАКВО РЕСТО ИМА ДА МУ ВРЪЩА БОЮ…..

  2. Denn казва

    Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:–- https://use.my/bman

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.