Съдът удари ЦИК за парите на малките партии

3 4 645

Административен съд София – град отмени решение на Централната избирателна комисия, с което на малките партии се полагат по 40 хил. лв. за покупка на т. нар. медийни пакети за двата вида избори на 9 юни.

Това са средства, които бюджетът осигурява на партиите и коалициите, които не получават държавна субсидия, за да се рекламират чрез медиите по време на предизборната кампания.

Реклама

ЦИК беше решила, че сумата от 40 хил. лв. се отпуска общо за двата вида избори – парламентарни и европейски, или само за парламентарните, ако партията има листи във всички изборни райони. Съдът отменя това по жалба на малките партии, се вижда от сайта му.

Решението може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд

3 Коментара
 1. Д-р Илко Семерджиев, зъболекар-импресионист казва

  Народна Медия, анти-СМРАД.
  https://www.youtube.com/watch?v=rqSvJ8DwCWg

 2. Балотаж казва

  ВАС (3-членен, 5-членен, 7-членен) МОЖЕ да се признесе окончателно по въпроса през следващата петилетка! Както вече повече от 6-месеца не са се произнесли дали изборите в София са законни и валидни?! НО „избраните“ общинари и кметове вече харчат и „усвояват“ (ГЕПАТ) стотици милиони?! Както и самоувеичените им многохилядни бюджетни заплатки!?

 3. пенка казва

  Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:–- https://shorter.me/keto

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.