Да спасим София от „Спаси София”: Бизнесът под политически терор

2 6 247

Задръстванията по бул. „Патриарх Евтимий“ стигат до Попа надолу по целия булевард. Хората избягват да слизат до центъра с кола и за бизнеса това е проблем, заяви шефът на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

„Бизнесът – не само ресторантьорите, а всякакъв вид бизнес, ще се включи в протеста срещу реорганизацията на движението по Патриарха. Върху нас се упражнява политически терор“, добави още той.

„Спаси  София“ не позволяват да има второ мнение и не зачитат чуждото мнение. Или е нашето, или е нищо, разкритикува Ричард Алибегов. Той отбеляза още, че косо назад се паркира много сложно, докато за велосипедистите велоалеите са предимство, но те по цял ден стоели празни.

Алибегов каза, че ПП-ДБ-Спаси  София правят едно действие, а бизнесът прави друго действие.

Реклама

„Няма диалог с общинските съветници от „Спаси София“, притеснен е той. „Спаси София“ можели да имат хубави идеи, но когато те не са обсъдени с бизнеса, стават лоши. Те отказват не само да дават интервюта, но не искат да говорят и с бизнеса, каза Алибегов.

Той се оплака от терор от „Спаси  София“ върху целия ресторантьорски бранш. Алибегов отново подчерта, че „Спаси София“ могат да имат много хубави идеи, но ако бъдат обсъдени с ресторантьорите, бизнесът може да помогне да станат още по-добри. „Трябва да има велоалеи, трябва да има реорганизация, но не за сметка на бизнеса и на живущите“, категоричен бе Ричард Алибегов.

Арх. Борислав Игнатов призова да се изчака решението на Върховния административен съд (ВАС) за реорганизацията на движението по бул. „Патриарх Евтимий“. Той смята, че политиката, която води ПП-ДБ-Спаси  София, е добра и столицата има нужда от пешеходни и велосипедни алеи.

Арх. Игнатов защити „Спаси София“, като според него те имат добри идеи, които граничат с европейските. Той опонира на критиките на Алибегов, като добави, че трафикът се предизвика от светофарите, а не от разширението на улиците и от паркирането.

2 Коментара
  1. Алибег Сачев казва

    За кой „бизнес“ става въпрос: за пласирането на фалшив алкохол без бандерол и за спец-субстанциите на Брендо-Фарма и прочие в кръчметата и бардаците (с 9% ДДС?!), ли?!

  2. ИПОН-ДелтаГард казва

    Може ли толкова скъпа и доходоносна стока да се транспортира из центъра на София с градския транспорт и/или с колелета и тротинетки?!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.