Скандалът е огромен! Сашка Алексиева от 4-о РПУ на мушката за €50 000 покрай убийството на Иво Пилето (СНИМКИ)

3 19 891

Скандалът в СДВР се разраства! Както първо Narod.bg съобщи по-рано днес, шефката на сектор „Разследване” в столичното 4-о РПУ Александра Алексиева се проверява от отдел „Вътрешна сигурност” за незаконно вмешателство в работата на своите подчинени.

Безобразието, обаче, намирисва на престъпление, след като поводът за проверката се оказва от корупционно естество – според оперативна информация по делото за убийството на Ивайло Чобанов – Иво Пилето са дадени €50 000, за да се потули случаят. Сега разследващите уточняват каква е ролята на Сашка Алексиева и нейния началник Кристиан Тонев.

Информатор от върха на МВР подчерта, че отдел „Вътрешна сигурност” рови дали срещу тлъстата сума Сашка Алексиева и началникът на Четвърто РПУ Кристиан Тонев са наредили на мястото на инцидента да не се прави оглед, въпреки че такъв е бил задължителен, защото е имало видими петна от кръв.

Припомняме, че Ивайло Чобанов издъхна на 26 януари след скандал на пътя. Разправията между Иво Пилето и 20-годишния Любен Попов, чийто баща е вносител на марковите парцалки „Филип Плейн“, което първо Narod.bg разкри, стана на бул. „Черни връх”, на метри от Четвърто РПУ.

Чобанов видял пикап, паркирал неправилно на ул. „Златен връх”. След кратка разправия с шофьора Любен Попов, който чакал майка си, която влязла в близкия банков клон, за да тегли пари, Ивайло Чобанов изведнъж пада на земята, изпада в кома и след почти месец – на 20 февруари, умира.

Реклама

Източникът на Narod.bg обясни, че се работи по подозрение за дадени 50 000 евро подкуп, за да се потули убийството. В полза на това говорят серия абсурдни действия на разследващите от 4-о РПУ, подчинени на Александра Алексиева.

Например:

– полицаите не са задържали извършителя Любен Попов и не са го освидетелствали, като по този начин са му дали възможност да укрие доказателства срещу себе си – да изпере обувките си, по които е имало кръв от жертвата и да минат раните по ръцете му от нанесените удари по Иво Пилето.

– едва когато Пилето умира, в страшна паника Алексиева и шефът на РПУ-то Кристиан Тонев образуват дело, но не за убийство, а за телесна повреда.

– служителите, който са работили по случая, са били викани в кабинета на Кристиан Тонев и са заплашвани, че ако не поддържат версията на шефовете си, ще бъдат наказвани и подложени на тормоз.

Очаквайте нови разкрития за престъпните действия на ченгетата от Четвърто РПУ и ролята на Александра Алексиева

3 Коментара
  1. Да де казва

    Прости, умствено ограничени, крадливи и корумпирани са милиционерите. Това е Борисовата кочина.

  2. Viola казва

    Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:–- https://shorter.me/keto

  3. ВЪПРОС казва

    ПО-ОГРОМЕН от колкото СКАНДАЛЪТ с „ИЗЧЕЗНАЛАТА“ ПЪТНА КАРТА ли????!!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.