НАТИСКЪТ сработи: Васил Терзиев призна за „грешка” в центъра на София

4 6 841

Под натиска на гневните столичани кметът на София от ДС семейство Васил Терзиев най-сетне призна, че реорганизацията на автомобилното движение при НДК е изпълнено без предварителна комуникация с жителите на района, които от около две седмици всяка вечер протестират на кръстовището на бул. „Патриарх Евтимий“. „Отчетено е като комуникационна грешка – това, че анализ и работна група не бяха сформирани преди реорганизацията на бул. „Патриарх Евтимий“, заяви той, цитиран от БГнес.

Той пояснява, че в бъдеще подобни реорганизации ще се правят след информиране на засегнатите. „Взели сме си поуки и всеки един следващ проект ще го направим по различен начин, за да няма изненадани и такова напрежение. Разликите ще ги видите през следващите месеци“, увери Терзиев.

Реклама

Днес от групата на ПП-ДБ-СС в общинския съвет поясниха, че работна група ще анализира новата транспортна схема при НДК през следващите три месеца. „Когато има диалог и всички седнем на една маса, ще вземем решение. Ние се ангажирахме да създадем група, в която да има представители на гражданите, както и експерти. Всичко е за гражданите на София“, категоричен бе кметът.

Той подчерта, че коалицията има за цел да развива велотранспорта, градския транспорт, да няма задръствания и това по най-минимален начин да засяга паркоместата. „Въпреки всички сътресения и някъде справедлив гняв на хората се радвам, че все пак следварително ще седнем и ще решим проблемите“, казва още кметът на София.

Той увери, че велоалеите няма риск да бъдат премахнати.

4 Коментара
 1. многознайко казва

  Пак да попитам:каква е статистиката за дневното използване на тези веолалеи??!!Бе някой направили си труда да види ефекта по Раковски например за последните години откак ги сложиха там.Тъпня-само дето стесниха хубавата улица.Същата работа е и с Патриарха.Е добре- колко трябва да си гламав за да притесниш холяди автомобилисти за неколцина велосипедисти.Цялата мара втасал-та се равняваме по Европа.А бе тъпанари-не разбрахте ли,че не всичко,което идва като решения от ЕС е правилно и приложимо и по нашите ширини.Такива дупедавци и крадци никъде няма-никъде.

 2. Viola казва

  Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:–- https://shorter.me/keto

 3. Бай Ставри казва

  А, КОЙ, КОЙ, КОЙ трябва да ПРИЗНАЕ за „ИЗЧЕЗНАЛАТА“ ПЪТНА КАРТА???? КОЙ???? КЪДЕ е НАТИСКА?????????????????

 4. Вероника казва

  До Многознайко
  Много сте прав господине. „Такива дупедавци и крадци никъде няма“, както сте написали Вие..

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.