Край! Страшна новина за Корнелия Нинова, БСП е в ступор

5 25 591

Страшна новина за Корнелия Нинова! Съкрушителна загуба заплашва БСП на предстоящите избори за Европарламента. Социалистите на Корни са в ступор, партията се раздира от противоречия през последните години, но напрежението преди вота достигало връхна точка.

Лидерът на партията е в сложни отношения със столичната и с пловдивската организации, с чиито членове е по-скоро опонент, отколкото съмишленик, пресмята „Филтър“.

Допълнително масло в огъня налива и решението ѝ да нареди втори в листата на БСП в 25-и МИР в София Калоян Методиев, който преди години бе лидер на младежкото СДС. При това го вкара в последния момент, без да получи одобрението на Националния съвет на партията, защото се е страхувала от скандал.

Дори и най-верните ѝ хора възроптаха срещу този ход, защото те никога не са възприемали Калоян Методиев като автентичен социалист, а и негодуват от прекалено голямото влияние, което представящият се за политолог оказва върху Нинова и делата в партията.

Реклама

Левите избиратели са още по-объркани, защото на предстоящия вот ще трябва да избират между няколко формации – БСП, „Солидарна България“ на Ваня Григорова и Мая Манолова и „Левицата“ на Костадин Паскалев.

Наблюдатели очакват новият Европарламент да бъде доста по-различен от досегашния и в него да доминират крайнодесни и консервативни формации. ГЕРБ се борят да изпратят в ЕП петима свои представители, ПП-ДБ ще бъдат доволни, ако трима съберат нужния брой гласове, а ДПС разчитат да излъчат двама души. Те се знаят отсега – Илхан Кючук и Елена Йончева. Бившата приятелка на Сергей Станишев е пета в листата, но повечето от предишните пред нея ще се откажат от поста.

Очаква се „Възраждане“ да регистрира добро представяне, защото масовият скептицизъм и критики към политиката на европейските лидери съвпадат с линията на Костадин Костадинов.

Въпреки че БСП ще регистрира най-слабото си представяне на евроизбори, не се очаква Корнелия Нинова да си поръси главата с пепел, да поеме отговорност и да подаде оставка – акт, който очакват врагове и приятели на Столетницата. Опонентите ѝ настояват за въпросната оставка от години, но лидерката винаги фабрикува аргументи в своя подкрепа и твърди, че разпадането на партията е дело на враговете, чиято единствена цел била да я свалят от поста.

5 Коментара
 1. КОЛАРОВА - ВНУЧКАТА казва

  шо да не го сложи …ми той как и го слагаше ,как пълнеше дъртата и вмирисана голяма косматка.бах ти отвратителната сцена – разплутия тлъст миндил набузена пред изпълнения с отвраение мухльо….

 2. Атанас Кирилов казва

  Не си за този сайт бе Коларова ли си Коларов ли си….ти си прос9т човек стой по-далече от компютъра ще получиш главоболие.

 3. Методи казва

  Пудела верно я пълнеше, а и продължава да я пълни като агне макар и по-рядко, затова е логично да бъде сложен на избираемо място

 4. Пенка казва

  Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:–- https://shorter.me/keto

 5. Kараколювите ловки диагностицирани калинки казва

  НИЕ ГРАЖДАНИТЕ е истинската лява коалиция!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.