Нова секира: Токът поскъпва от 1 юли, с колко?

2 6 469

Няма как натрупаният дефицит във Фонд „Сигурност на електроенергийната система“ да не се отрази върху цената на електроенергията за бита, защото в следващия регулаторен период, ако регулаторът спазва стриктно нормативната си база, този натрупан дефицит трябва да бъде компенсиран.

Реклама

Има сериозен потенциал от поскъпване на цената на електроенергията от 1 юли 2024 г. Това заяви Владимир Малинов, служебен министър на енергетиката пред БНТ.

Обяви, че към момента дефицитът във фонда, е над 450 млн. лв., като се очаква до края на регулаторния период – края на юни, да достигне 550 млн. лв. През юни ще бъдат предложени мерки за компенсирането му, така че ефектът върху домакинствата да е минимален, увери Малинов.

2 Коментара
  1. КОЙ НЕ СКАЧА Е ЧЕРВЕН! казва

    По времето на НАРОДНАТА РЕПУБЛИКА дневният ток струваше 2 стотинка за киловат/час, а нощният – 1,2 стотинки.
    КОЙ НЕ СКАЧА Е ЧЕРВЕН!

  2. многознайко казва

    Мамка ви проста.Къде отидоха тези 450 милки бе-дайте обяснения.Всичко нагоре.Как не ви е жал заплемето дето обитава територията???Вие-управляващите се -българи ли сте.Айде стига щаване.Не ви ли е страх,че някой може да грабне сопата??Идете до пуста и гърция-как така там всичко-от храните до всичко останало е регулирано и точно и никой не смее да спекулира а?Какво ще правите като всички се преселим другаде а?На кого ще министерствате и парламентарствате-на себеси.Как поне веднъж не помислихте за хората.Има избавление обаче-призовавам,ако това всичкото дето простите ви кратуни са намислили-племето просто да спре да плаща-ама всички-не само някои…….и да видим тогава……

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.