Сигнал до Narod.bg: Бунт в Италианския лицей – учители масово напускат, ВИП учениците излизат на протест

1 22 729

Масово напускане на учители паникьоса учениците от елитния Италиански лицей в София и техните родители. Причината за теча на кадри е светкавичното уволнението на Иван Капурдов като директор и учител със заповед на министъра на културата Найден Тодоров и превземането на поста от класиралата се на второ място на миналогодишния конкурс за директор на НУКК Биляна Иванова.

Това четем в сигнал до Narod.bg, описващ случващото се в момента в „училището за принцове и принцеси”, както наричат елитарното школо.

Припомняме, че Националният учебен комплекс по култура с лицей за изучаване на италиански език и култура с участието на Република Италия, съкратено НУКК, е учебно заведение към Министерство на културата в квартал „Горна баня”. Но… Всъщност, това е школото на елита, в което учат синчетата и щерките на облечените с власт и пари.

Каква е причината за уволнението на директора Иван Капурдов? Според сигнала, изпратен до Narod.bg, вероятно заради предстоящото излизане на резултатите от приемния изпит за първи клас.

Реклама

Заради породилото се напрежение около новата директорка и нейното желание да подмени хората на ръководни позиции, зам.-директорът Александър Иванов подаде молба за напускане, тъй като и без тази молба имаше планове да бъде уволнен от ръководството.

Заедно с Александър Иванов учителския колектив напускат още 10 учители. В първия си ден от встъпване в длъжност новата директорка и нейната заместничка се захванаха с пропаганда към учениците.

Според очевидци новата зам.-директорка обикаляла по класните стаи и настройвала учениците срещу бившия директор и зам.-директор, като така се стремяла да затвърди позицията си. Учениците, обаче, се бунтуват срещу настъпилите промени. Очакват се организирани протести от тяхна страна.

Narod.bg припомня, че в Италианския лицей са учили децата на Ахмед Доган, Румен Петков, Гергана Грънчарова, Ивайло Калфин, Цветан Цветанов, Весела Драганова, Кирил Добрев, тв водещите Наталия Симеонова и Мариана Векилска, певците Петя Буюклиева, Нели Рангелова, Михаил Белчев, експремиера Иван Костов и президента Георги Първанов.

Очаквайте още публикации по темата в Narod.bg

1 Коментар
  1. Янка казва

    Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:–- https://shorter.me/keto

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.