НА ИНАТ: Пътният ад в София остава, иде по-лошо

2 12 817

Комисията по транспорт в Столичния общински съвет (СОС) заседава в продължение на близо 4 часа, след като нейният председател Иван Таков я свика извънредно заради новата организация на движението в района на бул. „Патриарх Евтимий“ и косото паркиране по бул. „Витоша“. Заявеното намерение от Таков беше да се търси „как да се прекрати това безумие“.

„Няма да се върне старата организация на движение в центъра на София”, заинати се пред журналисти заместник-кметът по транспорта Илиян Павлов. По думите му реорганизацията струва около 480 хил. лв. От тях 200 хил. лв. са за пътна безопасност.

„Работим с договорите, сключени преди 4 години със същите условия и санкции. Ако има некачествена работа, ще използваме същите тези договори, за да санкционираме евентуално изпълнителя“, изцепи се Павлов и допълни, че след реорганизацията паркоместата в центъра ще са с 50 по-малко.

Павлов съобщи, че в зоните 2 и 3 е имало около 3000 места за паркиране преди реорганизацията. Стикерите за паркиране, издадени на живеещи там са повече от 3000.

„Всичко е направено по законов ред, всички процедури са били извървени, направено е по абсолютно най-прозрачен начин. Въпреки че не дължим обществено обсъждане за промяна в движението, днес имаше трето обществено обсъждане.

Реклама

Получихме над 250 становища за 24 часа. От тях 223 са „за“ проекта“. Два-три месеца ще наблюдаваме трафика и след това, ако се налага, ще има корекции“, подчерта общинският съветник Андрей Зографски от нежната партия „Спаси София”.

Той съобщи, че цялата документация за промяната на движението била публикувана на сайта на Столичната община.

И това не е всичко – веднага след изборите щели да предложат още мерки за облекчаване на паркирането в централната градска част все в този дух. Т.е., ще става и по-лошо.

Да пази Господ от тези „спасители”…

Ако имате различно мнение за организацията на движението в центъра на София – 0887 39 78 26 – Васил Терзиев, 0893 01 35 47 – Борис Бонев, звъннете им, нека се чуе и вашият глас.

2 Коментара
 1. AcaciyTrendafilov казва

  ОПГ /освен конвенц.терористи/: ЕкоТерористи, Електротерористи, Велотерористи! Създава се инфраструктура на някакви ППС, които не са обхванати изцяло от Закон и Правила, а „вмъкнатите“ някак си в ЗДП и ППЗДП разпоредби, дори не се спазват. Утре, ако реша да си закупя/направя рикша,файтон или соларен бобслей, или кану, Розово-Прайдските общинари, ще ми осигурят ли място по „широките“ друмища на столицата? Виж, за файтон или колесница бих се обърнал към напористата кака Ваня – тя има родов опит с тези ППС-та и би ми съдействала. Ами, ако родата на момъка Васко реши да изпълни мерака на най-видния им представител и „Танковете /вземат/ да дойдат“, и на тях ли ще им отделим лента за движение? Прости ли сме, слаба ли ни е държавата, или града ни е без кучета, та куцо, кьораво и „харвардско“ се упражнява върху нас!?

 2. Марияна казва

  Чудесна организация
  София не е само за автомобили,тя е и на пешеходците и майките с колички и на велосипедистите,на децата,на родителите ни в преклонна възраст
  Не може да има по 4 ленти за автомобили и два метра тротоар в който да се разминават пешеходци и велосипедисти
  Помислете,бъдете пазени,дайте шанс на децата ни да порастнат спокойно

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.