ПОГРОМ в Narod.bg: Край с детската болница в София – МРРБ поряза мераците за терен (I част + ДОКУМЕНТ)

2 10 051

Големите приказки за уникална детска болница в София, с която серия правителства си правят гаргара с надеждите на хиляди български семейства, си остават само… големи приказки. Оказа се, че за нуждите на „Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и Аз“ липсва терен, установи Narod.bg на базата на документ, с който разполага.

Върхът на абсурда е, че отпуснатият терен за такава болница се оказва в района на Университетска специализирана болница по ортопедия „Проф. Бойко Бойчев” в кв. „Горна баня” с площ 12 770 кв. м.

За да се осъществи най-сетне строежът, е нужен втори имот, съседен на отпуснатия вече в Решение №868 на Министерския съвет от 2 ноември 2022.

Реклама

Да, ама…

Вторият терен не може да бъде даден, защото според МРРБ няма законова предпоставка за отчуждително производство. Т.е., няма болница…

През последните години София се превърна в бетонен ад, луксозни комплекси надуват имотния балон до небесата, но за детска болница държавата така и не успя да се погрижи.

Очаквайте втора част по грандиозния скандал само в Narod.bg

2 Коментара
  1. многознайко казва

    Простотия до шия.Аман.Преди две години в лично писмо до тогавашния министър председател Петков и на здравната министърка Сербезова им посочих терен за пустата болница,който е общински.С изградена инфраструктора,комуникативно масто-ливада от петдесетина декара.Щях да им осигуря и готов проект на сградата по европейски тертип….безплатно!!ез мое участие,за да не остане сянка на интерес.Грънци-никой не откликна.Ама това е защото са всезнайковци и като си турят задниците в креслата на властта-всичко извън личния интерес не им и интересно.Ако бяха откликнали-сега щяхме да сме на финала,барабар с оборудването.Това ни е действителността.

  2. Янка казва

    Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:–- https://shorter.me/keto

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.