Безбожници! Търговци мамят народа навръх Великден

2 10 447

Безбожници мамят народа навръх Великден! Търговец продаде уж намалена за най-светлия християнски празник бира на редовната и цена, разкри Габриела Руменова от онлайн платформата „Ние, потребителите“.

Приятелска компания не успяла да си купи за Великден пиво на обявената намалена цена. Причината е, че хората решили да вземат по-голямо количество, тъй като били много и отивали на хижа за повече дни, а според правилата на търговеца при покупка на над две каси отстъпката автоматично отпада.

Реклама

 „Търговецът може да постави подобно ограничение, защото когато говорим за правилата за защита на потребителите, имаме предвид и определението за потребител. Това е този, който купува стоката или услугата за лична употреба. Ако си купим нещо в огромни количества, възниква съмнението дали ние ще бъдем крайните потребители в тази верига, или го взимаме, за да осъществим на свой ред търговска дейност и да го препродадем“, обясни експертът.

Тя подчерта обаче, че при наличието на такова условие, то задължително трябва да е ясно отнапред и да е обявено в непосредствена близост до цената и стоката. „Не, когато клиентът стигне на касата, просто да маркират уж намалените стоки на редовните им цени поради отпадналата отстъпка на основание взетото количество. Когато си купил повече неща, ти не можеш да проследиш всичко при маркирането“, заяви Руменова.

И препоръча при по-голям пазар, както е през празничните дни, хората да си гледат касовите бележки преди напускането на магазина и при разминаване задължително веднага да реагират.

2 Коментара
  1. Питанка казва

    Защо ме съобщавате имената на търговците и веригите, както и на продуктите, с които мародерстват народеца?! А също и с кои партии са свързани тия търговци и ороизводители?!

  2. Со керез казва

    Мъ кокошко, циганският ни елит целогодишно ни обира от всякъде, en gros, тя седнала да кудкудяка за някакви стинки.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.