Грози го разследване: Християн Гущеров напира за депутат заради имунитета

0 12 589

Плеймейтката Светлана Гущерова, по прякор Гонзовица, скоро може да е депутатска съпруга. Половинката й Християн Гущеров е пристанал на партията на Радостин Василев „Меч”, като дори присъствал като почетен делегат на учредителното събрание, научи „Уикенд”.

Делегати изпратиха за вестника и доказателство за височайшето присъствие – снимка, на която Гущеров, който ще е част от листите на формацията, е рамо до рамо с лидера Василев. Присъствали на събранието активисти и членове на „Меч” издадоха, че категорично бизнесменът ще се състезава за парламента на вота на 9 юни, ала тепърва листите на формацията се попълват с още номинации.

Странната промяна на идеологическите виждания на бизнесмена и син на социалистическия благодетел Добромир Гущеров изненадала част от присъстващите на форума, тъй като магнатът преди броени месеци бе втори в листата на ДПС за местните избори в столицата след водача на партията Таня Иванова.

Провалът на политическата му кариера в Движението за права и свободи явно принудило съпруга на русата бомба да пристане на отцепилия се от две партии Василев и новата му формация, която според социолози ще събере едва около 1,5% на парламентарния вот. Това обаче означава, че формацията ще получи партийна субсидия, което също радвало Гущеров. Според делегати от учредителния форум на „Меч” обаче не парите, а кандидат-депутатския имунитет били по-важни за бизнесмена и баща на четири деца.

По думите им в момента властите разследвали Гущеров заради съмнения за имотна измама, докладваха присъствалите на конференцията. 

Реклама

Мълвата носи, че Християн Гущеров се опитал да фалшифицира семейни документи за собственост, които били на неговата баба. Той бил измислил схема да продаде имотите на баба си без нейно знание, като в последствие да обвини за това друго лице.

Бизнесменът се опитал да прокара сделката при нотариус Садифе Мехмедов, издадоха още членове на „Меч”. Схемата обаче не му се получила, тъй като именно нотариусът разкрил готвения опит за имотна измама и сигнализирал властите.

Според хората на Радостин Василев именно поради тази причина бизнесменът ударно се нуждае от имунитет, а надеждите му да е част от листите за парламент на ДПС след участието му в местния вот се провалили и той пристанал с парите и обещанията си на лидера с уговорката срещу участието си в листата на „Меч” да получи и защита от закона.

Въпреки надеждите му се очаква много скоро Гущеров да бъде извикан на разпит за схемаджийството си, разкриха още активисти на партията, подочули много неща на форума.

Междувременно координаторите на партията начело с Деян Петков се опитвали да попълват листите за вота по абсурден начин – със заявки по мейла от всички симпатизанти на партията в затворена чат-група в социалните мрежи.

На мейл всеки, който има мерак за депутатско кресло, можел просто да изпрати биографията си и да послужи за пълнеж на листите, възмутени са част от първенците в партията.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.