Шокиращо в Narod.bg: Бащата на Галя от Посолството задочно вързан с Румен Вълка и Фатик

5 24 673

Най-сетне е ясно защо Галина Събева – прословутата Галя от Американското посолство, спрягана като кукловода на серия правителства, разполага с такова огромно влияние в политическите процеси на България – заради своя баща, научи Narod.bg.

Таткото на Галя от Посолството, която давала наставления на скоростно изритания външен министър Стефан Димитров каква трябва да е позицията на България по ключовите теми Украйна и Иран-Израел, е Димитър Събев(1933-2012), професионален дипломат арабист, работил в Ливан, Йемен и Швейцария, доктор на историческите науки.

Бащата на Галя напуска МВнР през 1992 г. и започва частен бизнес. Справка в системата ДАКСИ показва, че освен едноличните фирми „Ася-87“ и „Уелкъмнет“, има и участие в „Дарокс-инженеринг“, „София-Делта“, „Пидимекс“, „Интерком“.

Събев е управител и собственик на „Агробин“. В „Рубин инвестмънт груп“ е съдружник с Ангел Стойчев. През 2006 г. бе избран за член на руската Академия по проблемите на сигурността, отбраната и правовия ред. Същата онази академия, която през 2009 г. бе обявена за незаконна от руския Върховен съд.

Реклама

Безславно завърши и опитът на Събев да оглави Дипломатическия институт на МВнР.

Ангел Стойчев също е бивш полицай. Преди 1989 г. първо е началник на столичното Осмо РПУ, а след това и заместник на Чавдар Чернев в ръководството на Софийско градско управление. Дъщеря на съдружника на Димитър Събев –  Невена, живеела на семейни начала с известния мафиотски бос Филип Найденов – Фатик.

Смята се, че именно Стойчев е собственик на прочутия ресторант „Монтерей“, макар по документи да се водят други имена. Негов шофьор навремето е бил Румен Гайтански – Вълка. И той като приятелите си от кръга „Банкя“ се обзавел с къща в курортното градче.

Че Галя от Посолството е реалният управник в България призна и Вежди Рашидов.

„Когато напусках от ГЕРБ ми казаха, че госпожа Сачева е съобщила, че Галя се е обадила от посолството да пита какво правят с мен“, каза преди време пред bTV бившият министър на културата и бивш депутат от ГЕРБ.

До оставката му от парламента се стигна след негови думи към жените, жертва на насилие, изречени в почивката на извънредното заседание на Народното събрание.

5 Коментара
 1. Любомир Кольовски казва

  Клубът „ПРЕЛЪСТЕНИ И ИЗОСТАВЕНИ“, (КПИ) радушно прие най-новия си член – Марчето Неделчева – Габриел. Най-усърдни в аплаузите и овациите си са били Фидосова, Цачева, Желева, Московски, Цветанов, Тончо Тодоров и още няколко по-малко популярни деятели от някогашното обкръжение на Бойко. Представителна група на КПИ е изпратила Мария на летището, откъде тя е излетяла накъмто Брюксел, но през сълзи е обещала много скоро отново да кацне в София. Водачът на листата на ГЕРБ-СДС за евроизборите Росен Желязков е изпратил на Мария съболезнователна телеграма и букет момини сълзи.

 2. ШОПОТ казва

  АБЕ Я НА МАКЯ И В РУНТАВИЯ ТЪЗ,

 3. Егати паУрЪ! казва

  От комунистически пранги отърване няма.

 4. Българията - план Б казва

  По тироида ще ги разпознаете.
  На тая пача мъжътъ от шайката на Сандьо Сорос ли е или на Джарет Кушнер Тръмпов?

 5. Илхан Кючукчекмедже казва

  МЪЖА на Галя е ЕВРЕИН

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.