Скандал в Narod.bg: ПП-ДБ гуруто Иво Мирчев с незаконен строеж в „Лозенец” (II ЧАСТ + СНИМКИ)

4 14 347

Псевдоборбата на ПП-ДБ с „корупцията по високите етажи” се изроди в обикновена връзкарщина и чадър над „нашите” жълтопаветни протестъри, които въпреки нова са „добрите сили”. Типичен пример за газене на закона е добричлията Ивайло Мирчев, който от обикновен шофьор на Христо Иванов бе изтикан на върха на „демократичната” пирамида, което върви ръка за ръка с подобаваща монетизация.

Да, точно така, става дума за разкритите от Narod.bg връзки на Иво Мирчев с Мартин Божанов – Нотариуса и суперлуксозния апартамент в кооперация на 3-ия етаж в топ центъра на столицата – кв. „Лозенец”, ул. „Бигла” №51.

Както отново първи писахме, от имуществени декларации, представени в качеството му на народен представител, разбираме, че Ивайло Мирчев влиза в политиката със скромни лични средства, 37 кв. метра собственост в София и 5% от нива в Добрич.

От същите декларации става ясно, че през 2022-а, когато „добрите сили” ПП-ДБ са на власт, изненадващо невзрачният депутат-провинциалист придобива луксозния апартамент в „Лозенец”. Резонният въпрос е откъде жълтопаветникът разполага със средства да купи подобно жилище?

Оказва се, че макар фирмите на Мирчев да не са особено печеливши, някак невероятно е успял да продаде деловите си в тях за шестцифрена сума.

Общата стойност на дяловете във фирми, които Мирчев притежава, е едва 19 517 лева, но когато е на власт „бизнесменът“ Мирчев успява да ги продаде за близо 10 пъти над стойността им – 158 000 лева.

Реклама

Към днешна дата видният борец срещу мафията показа завиден жизнен стандарт, а тузарското му жилище е опасано с камери и прожектори като трезор. Само за няколко години верният паж на Христо Иванов успя да се превърне от посредствен корпулентен провинциалист в истински излъскан жълтопаветник, живеещ, както му отива, на пъпа на София.

Веднага след придобиването на баровското жилище е започнат ремонт из основи на имота, сравним с нов строеж, при това незаконен. Така жилището на депутата, който представяла цял етаж от сградата на престижния адрес на улица „Бигла” в баровския кв. „Лозенец”, придобива нужния лукс, комфорт и безопасност, търсени от депутатина.

Видимо от ексклузивните снимки, с които Narod.bg разполага, ремонтът е основен и включва както цялостно реконструиране на жилището, така и на фасадата. Подобна реновация задължително изисква разрешение от районния кмет.

Според сигурна информация, с която Narod.bg разполага, Ивайло Мирчев не е спазил законовата процедура и не е поискал разрешение за строеж. Т.е., ремонтът действително е незаконен.

Въпросът е защо? На всички е ясно, че кметът на район „Лозенец” Константин Павлов – Комитата, който е сред учредителите на „Да, България” и личен приятел на Ивайло Мирчев, няма да направи никакви спънки за ремонта.

Затова и причината за неоповестените пред властите строителни работи е друга. Криминалисти смятат, че тоталната реновация се прави без документи, за да не се налагат обяснения за произхода на средствата, пръснати за лъскавото депутатско жилище, което е работа на службите да осветлят пред цялото общество. А, както се оказва, парите, закопани на ул. „Бигла“, са сериозни…

Очаквайте част III на нашето разследване, в която Narod.bg ще осветли колко струва имотната врътка на Ивайло Мирчев

4 Коментара
 1. АЛИ КУРА казва

  НА ТОЗИ ТЛЪСТ ГЪЗ АКО МУ ПЛЪЗНА КЪРТАЧА МЕЖДУ ФИЛИИТЕ, Е ЦВИЛИ ОТ КЕФ ,МААМУДЕЙБА

 2. Со керез казва

  По ТИРОИДА ще ги РАЗПОЗНАЕТЕ!

 3. генерал Чарнота казва

  СФЬИНЬЯ

 4. holova казва

  Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:–- https://shorter.me/keto

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.