Само в Narod.bg: Слави Трифонов става депутат от Пловдив

5 6 973

Лидерът на „Има такъв народ” (ИТН) Слави Трифонов ще влезе като редови депутат в бъдещия 50-и парламент от листата в Пловдив, издаде пред Narod.bg запознат с делата на партийния вожд.

Последно за изборите на 4 април 2023-а Слави водеше листите на партията си в Благоевград и Стара Загора. Тогава ИТН получи 103 971 гласа, т.е., 4.11% подкрепа и вкара 11 депутати.

Гласуването на 9 юни 2024 г. ще е едновременно за националния и за Европейския парламент, като такава комбинация ще има за първи път в страната. Вотът ще определи новите 240 депутати в 50-ото Народно събрание и 17-те български представители в Европарламента. Това са първите национални избори за 2024 г., но шестите за последните три години.

Реклама

За Народното събрание се гласува в общо 31 многомандатни избирателни района (МИР), всеки от които излъчва предварително определен брой народни представители пропорционално на населението. Многомандатните райони съвпадат с административните области на страната, като изключение правят София-град – разделена на три района, и Пловдив – разделен на два.

В Европейския парламент България има общо 17 представители, а за целите на гласуването страната представлява един многомандатен район.

Предсрочните избори ще бъдат организирани от първото служебно правителство, избрано по новите правила в Конституцията. Негов премиер е бившият председател на Сметната палата Димитър Главчев.

5 Коментара
 1. ВЪПРОС казва

  И, къде на ПЪРВИЯТ РЕД при ПРЕСТЪПНИЦИТЕ Борисов и Магнитски, пардон Пеевски ли ще СЕДНЕ????!!!

 2. Илхан КючукЧекмедже казва

  Славчо е Чалтар РЕПТИЛ
  хапчета за мания за величие пак не си е пил
  Скрил.се м Кортофения Палат
  шмърка висаджийдко БЕЛО халюционила че топ мега ултра хипер илючинат

 3. Д-р Менгеле казва

  КъдЯ СИ ТРЪГНАЛ БЕ КЛЕЦАВ ДЪРТЬО държава да управляваш? Амчи, дядо, ти си прост, простак, малограмотен, малокултурен и нямаш читав орган по корпуса. Освен това, нямаш самосъзнание и съзнание на кой свят се намериш. Ай, чупката!

 4. Д-р Менгеле казва

  Дядо, имаш парици, плати си на психиатър, отнеси си мощите в някоя обител и Rest In Piss.

 5. holova казва

  Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:–- https://shorter.me/keto

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.